Jakub Dvořák
18. února 2018 • 21:34

Sparta začala nejlíp ze všech. Reklama na fotbal to ale nebyla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na seznamu 14 ligových zápasů si mohou jeden odškrtnout zelenou fajfkou. Zvládnuto. Sparta vstoupila do ligových bojů výhrou nad Libercem a stáhla náskok na Slavii i Olomouc. Jenže... Na Letné to žádná sláva nebyla. Fanoušci během druhého poločasu pískali a potvrdit vítězství museli sparťané v nastavení z penalty.



Na nedělní zápas Sparty s Libercem existují dva pohledy. První, že výběr Andrey Stramaccioniho vyhrál v minitabulce první zápas s přímým konkurentem v boji o druhé místo a zároveň využil ztráty Olomouce a Slavie. Není pochyb, že pozitivní výsledek s Libercem Letenští ocení ještě později, až se s ním střetne například Slavia či právě Olomouc.

Na druhou stranu se nedá tvrdit, že by Sparta na domácím hřišti dominovala. Fanoušky zahřál už v 5. minutě Nicolae Stanciu povedenou ránou k tyči, kterou otevřel skóre. Ale pak? Pak začali lidé na Letné mrznout.

Pohledný fotbal se Spartě dařilo hrát prvních dvacet minut na začátku obou poločasů. Jinak byla, s hráči, jaké si pořídila, zbytečně zalezlá a odolávala náporu libereckých, kteří také neměli svůj den. Ani od nich to nebyla zrovna reklama na fotbal. Jinak si nelze vysvětlit, proč první nebezpečná střela na rumunskou posilu v brance Florina Nitu šla až v 75. minutě od Miloše Bosančiče.

Ani Andrea Stramaccioni si to nedokázal vysvětlit, proč jeho hráči nedokázali hrát svůj fotbal déle. „Byl to problém, na kterém musíme pracovat, ale také to byl první soutěžní zápas,“ uvedl.

Oproti Slavii, která v Jihlavě do Vysočiny bušila po většinu zápasu a tlačila se do zakončení, to byl obrovský rozdíl, který každého sparťanského fanouška musel praštit do očí. I proto se ve druhém poločase z ochozů ozýval místy pískot a nesouhlas s pasivní hrou.

Uklidnit je může jedině fakt, že záloha Mavuba, Stanciu, Kanga společně odehrála v rudém dresu teprve TŘETÍ zápas a tak je tu velký předpoklad, že se jejich souhra bude postupně zlepšovat.

A hlavně, Jindřich Trpišovský odjel z Jihlavy s nulovým bodovým ziskem, kdežto Stramaccioni přivítal navrátivší se ultras výhrou. A ta je pro Spartu při aktuálním pohledu na tabulku to nejdůležitější.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Liberec 2:0. Trefily se posily Stanciu a Kanga
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud