Jakub Dvořák
9. prosince 2018 • 20:38

Jedna velká deprese na Letné. Z této (S)party bolí oči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by jedna z nejnižších podzimních návštěv (6 410) na Letné dokonale ilustrovala momentální náladu ve sparťanském táboře – jedna velká deprese. Po fiasku na Slovácku měli sparťané příležitost omluvit se fanouškům a zvednout si sebevědomí proti Teplicím, které v této sezoně vyplenili 4:0. Jenže nedělní prohra 0:1 mluví za vše. A skeptický už je i trenér Zdeněk Ščasný.



Spartě sice proti Severočechům scházeli vykartovaní Kanga, Frýdek a Čivič, ale stále má na soupisce jména, která by jí mohla mužstva, jež na ni hledí v tabulce zpovzdálí, závidět. Největším problémem Pražanů však bylo, že to proti Teplicím nebylo téměř vůbec znát.

Kdyby ve třetí minutě přetavil obrovskou tutovku v gól kapitán Nicolae Stanciu, mohlo mít utkání zcela jiný vývoj. Jenže na „kdyby“ se ve fotbale nehraje. Sparta doma předvedla jeden z nejslabších výkonů v této sezoně. Pryč byla proti Teplicím její dominance z předchozích domácích zápasů.

Ve druhém poločase, kdy Letenští takřka odevzdávali teplickým hráčům jeden míč za druhým a nebyli schopni dotáhnout jednu kloudnou akci do konce, už to nevydrželi ani domácí fanoušci a skandovali proti trenérovi Ščasnému i hráčům. Nedá se jim ani moc divit. Fotbal v podání Sparty rozhodně není show, na kterou by se chodili rádi dívat. To by museli převléct barvy a zamířit na jiné stadiony.

Mnozí hráči si po prvním nezdaru či pískotu fanoušků přestávají věřit, zkušení fotbalisté, kteří by měli tým nakopnout, těch se v kádru nedočkáte. Kapitán Nicolae Stanciu jím očividně není a nebude, jeho zástupce Josef Šural bojuje spíš o svoji budoucnost v roli střídajícího hráče a ostatní raději dělají, že nejsou.

Beznadějně znějí i pozápasová slova trenéra Zdeněka Ščasného, který zatím marně dumá nad tím, jak z této šlichty ven. „Jestli jsem někdy cítil, že tým je schopný krizi zlomit a dostat se z ní, tak to bylo tímto zápasem. Že bych věřil, že začneme hrát jako v polovině soutěže, tak to bych byl naivní,“ hlesl.

A v tomto stavu čeká příští týden Spartu výjezd do Příbrami, kde musí jednoznačně vyhrát. Na první Slavii ztrácí Sparta momentálně už 15 bodů a víc se musí ohlížet na soupeře za sebou, aby ji někdo náhodou nepředskočil v minitabulce top šesti nejlepších mužstev, která na jaře budou hrát o titul.

Ovšem v Příbrami se bude muset Sparta obejít bez vykartovaného Kangy a po Teplicích i bez Stancia s Plavšičem, což zní při pomyslném skládání sestavy až strašidelně.

Z boje o titul se situace na Letné pomalu přeměňuje na boj o přežití.

SESTŘIH: Sparta - Teplice 0:1. Šok na Letné! Domácí srazil mizerný výkon a Moulis
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud