Jakub Dvořák
27. července 2019 • 13:30

Dobrý, lepší, ale nikdy nejlepší. Proč se Bale v Realu nestane legendou?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál v klubu více trofejí než slavný Zinedine Zidane. Má lepší gólový průměr na zápas než legendární kapitán Raúl González a asistoval u více branek než mistr přihrávek David Beckham. Přesto fanoušci Realu Madrid nikdy nezařadí Garetha Balea do této společnosti, ačkoliv by mohli. V jejich vzpomínkách bude velšská superstar vždy s pocitem jisté nedokonalosti, kvůli které se nikdy nestal nástupcem Cristiana Ronalda.



Až bude jednou rodák z Cardiffu bilancovat svoji kariéru a nalistuje kapitolu Real Madrid, zřejmě to nebude jen veselé čtení. Ze šestileté anabáze (dosud) v klubu, o němž se říká, že je největší na světě a který z něho v roce 2013 udělal za 2,7 miliardy nejdražšího fotbalistu planety, má Bale dobré i špatné zážitky.

Svým vnoučatům určitě bude vyprávět o tom, jak po Ronaldově boku vyhrál čtyřikrát Champions League. Jak v prodloužení rozhodl finále proti Atlétiku Madrid. Jak v roli žolíka dvěma góly setnul Liverpool.

Na řadu určitě přijdou i záběry zřejmě nejslavnější Baleovy trefy, když v El Clásiku přeběhl s míčem polovinu hřiště, přesprintoval obránce Barcelony a skóroval. Nádhera, zasní se zcela jistě na chvíli. Aby ne. V Madridu sesbíral nejcennější trofeje své kariéry.

Pokud ale bude chtít svůj příběh povědět celý, měl by začít vyprávět i o druhé stránce madridské etapy. Té, která je plná zranění, špatné aklimatizace, nesourodosti s týmem a částečně i nenaplnění cílů, se kterými na San Bernabéu přicházel.

Co je v nové zemi, společnosti a kolektivu nejdůležitější? Obstát profesně a především zapadnout lidsky. Zatímco první faktor Gareth Bale během šesti let v Realu splnil – vyhrál, co se dalo, střílel spoustu branek, měl velký počet asistencí, a když měl den, bavil publikum – o tom druhém už se dá polemizovat.

Naproti sedí Bale - ale ten nemluví

Od jeho příchodu z Britských ostrovů bylo zajímavé sledovat, jak se od ostatních hvězd odlišuje. Zatímco Luka Modrič trávil dovolené se Sergiem Ramosem u chorvatského pobřeží a Ronaldo navázal velmi přátelský vztah s Brazilcem Marcelem, Bale se držel stranou. Ani na týmové akce ho neužilo. Když se v minulé sezoně v době, kdy se týmu nedařilo, domluvila večeře, omluvil se slovy, že je to na něj moc pozdě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud