Jakub Konečný
22. září 2015 • 14:18

Lafatova výjimečnost? Je spolehlivý jak Ronaldo či Messi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemá šarm ani ego Cristiana Ronalda a nemůže se spolehnout ani na rychlost a techniku, kterou své soupeře deptá Lionel Messi. Přesto Davida Lafatu jedna výjimečná schopnost s dvěma nejlepšími fotbalisty světa spojuje – pokud jde o střílení gólů, je na něj zkrátka spoleh.



Tohle vzácné fotbalové řemeslo ovládá se zručností a fortelem skutečného mistra, o čemž nejlépe svědčí jeho statistiky. Je historicky nejlepším střelcem samostatné české ligy a vlastníkem řady dalších rekordů, z nichž ten nejaktuálnější – v sérii zápasů se vstřeleným gólem – neustále vylepšuje.

Lafata po svém příchodu na Letnou vystrnadil z pozice útočníka číslo jedna takřka nedotknutelného Lea Kweukeho a zcela nenuceně a přirozeně se stal hlavní sparťanskou hvězdou s neotřesitelným postavením.

Naplno se to ukazuje v této sezoně. Sparta před jejím začátkem přivedla s velkou pompou Nigerijce Kehindeho Fataie a Portugalce Marka Paixaa, kteří měli pro Lafatu představovat vítanou konkurenci – zvlášť když kapitán celou letní přípravu promarodil.

Výsledek? Fatai pouze střídá, Paixao má problém dostat se vůbec do nominace – a hráč s číslem 21 střílí gól za gólem. Lafata je totiž jen jeden.

Jablonec - Sparta: Gól Davida Lafaty na 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Dukla: Gól Davida Lafaty na 2:0. Dostal míč do sítě zadkem
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Davida Lafaty na 2:4
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Davida Lafaty na 1:2
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud