Jakub Konečný
25. srpna 2016 • 23:55

Euforie by neměla zakrýt fakt, že Sparta postupem splnila povinnost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když skotský rozhodčí Bobby Madden na Letné naposledy foukl do píšťalky a ukončil odvetu play off Evropské ligy s dánským Sönderjyske (3:2), zaplavila lavičku fotbalistů Sparty euforie, členové realizačního týmu po sobě skákali jeden po druhém a dávali průchod nelíčené radosti.



Byl to zasloužený pocit, o to sladší, že český vicemistr vstal z mrtvých. Vždyť domácí prohrávali ve 40. minutě 0:2 a nevypadali, že by si s tím uměli bez zraněného dispečera Bořka Dočkala poradit. Jejich hře scházel nápad a švih, působili odevzdaným dojmem.

Jenže gól na 1:2 do šatny je nastartoval, a byť ani po přestávce nezačali excelovat, dřeli na maximum, jezdili po zadku a nechali na hřišti úplně všechno. Nakonec to – i díky pozornému brankáři Tomáši Koubkovi a štěstí v závěru – na postup stačilo, a Sparta si potřetí za sebou zahraje základní skupinu Evropské ligy.

Nadšení z otočeného zápasu by však nemělo zakrýt, že David Lafata a spol. splnili jen svou povinnost, nic víc. Poté, co nejbohatší český klub už tradičně selhal v pokusu o proniknutí do Ligy mistrů, opravu zkrátka zvládnout musel, tím spíš, že soupeřem v play off Evropské ligy bylo průměrné dánské Sönderjyske, které připomínalo spíš házenkáře než fotbalisty.

A vypadnout s takovým protivníkem, to by byla nebetyčná blamáž.

Šural přispěl k postupu Sparty: Kdybychom nevěřili, tak to neotočíme
Video se připravuje ...

Brabec: Nerozcvičoval jsem se, měl jsem tam prolítnout, jak je mým zvykem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud