Jakub Konečný
1. října 2020 • 22:49

Guľa své evropské tabu nezlomil. Teď ho v Plzni čekají těžké časy

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to erudovaný expert s vynikajícím renomé a zajímavým trenérským životopisem. Jenže Adrianu Guľovi zatím citelně schází evropský rozměr. S Žilinou se mu nepovedlo postoupit do základní skupiny Evropské ligy třikrát, teď k tomu přidal další neúspěch v barvách Plzně. Mezi oběma štacemi byl však zásadní rozdíl – zatímco se Žilinou mohl, s Plzní musel. Tudíž ho teď patrně čekají těžké časy.



Vyřazení z Ligy mistrů v Alkmaaru se ještě dalo skousnout, byť bylo hodně hořké. Plzeň však pořád před sebou měla ještě možnost opravy v podobě Evropské ligy. Ani tu však nezvládla, po porážce 0:1 od izraelského týmu Beer Ševa je jasné, že bude chybět na evropské scéně podruhé za sebou, což se Viktorii v její zlaté éře od prvního titulu v roce 2011 ještě nestalo.

„Je to komplikace,“ uznal po šokujícím vyřazení Adrian Guľa. A obrovská, sluší se dodat. Nejen pro klub, ale i pro slovenského trenéra.

Fotbalisté Hapoel Beer Ševa oslavují vítězství nad Plzní v kvalifikaci Evropské ligy
Fotbalisté Hapoel Beer Ševa oslavují vítězství nad Plzní v kvalifikaci Evropské ligy

Podzim na evropské scéně totiž bylo jasné zadání, jehož nesplnění se v Plzni neodpouští. Své o tom vědí Dušan Uhrin mladší i Miroslav Koubek, oba za to v minulosti zaplatili vyhazovem. A platilo to vlastně i na nedotknutelného Pavla Vrbu, který po loňském neúspěchu s Antverpami skončil předčasně rovněž, i když s delším časovým odstupem.

„Při znalostech plzeňských poměrů mám o Guľu trošku obavy,“ přiznal ostatně Koubek ve studiu České televize.

Pětačtyřicetiletý Slovák v lednu Vrbu nahradil a od ambiciózního vedení dostal dlouhodobou smlouvu a velkou důvěru, která však časem citelně slábne. Nejbližší dny ukážou, zda nezmizela úplně.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud