Jan Kukal
Premium
15. října 2019 • 12:20

O nové velké čtyřce, rivalitách, tajném receptu táty Williamse i síle odborů

Autor: Jan Kukal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší událostí posledního týdne pro mě bylo obsazení semifinále na velkém mužském turnaji v Šanghaji, které patřilo mladíkům - Medveděv 23 let, Zverev 22 let, Tsitsipas 21 let, Berrettini 23 let. To je historický okamžik, byla to nejmladší finálová čtyřka za deset let. Stefanosovi Tsitsipasovi nestačilo ani porazit Novaka Djokoviče, aby se dostal byť do finále, natož pak k titulu.



Z mladých se teď nejlépe ukazuje Daniil Medveděv, o němž bych řekl, že má momentálně nejlepší formu ze všech na světě. Je neuvěřitelné, že po tom skvělém létě na amerických betonech ještě navýšil formu a vyhrál Petrohrad i teď Šanghaj. Má už šest finále za sebou, to je neuvěřitelně vyrovnaná výkonnost.

Ohromně mi imponuje svým podáním. To má krásně uvolněné, nedává do něj moc síly, jen svůj geniální švih. A vypadá jako rozený šampion, je hrozně cool. Vyhraje turnaj a nehne ani brvou. Jiní skáčou nadšením, lezou přes síť. Otrávený Medveděv sotva dojde podat druhému ruku. Už si tak nějak zvykl, že vyhrává. Klidně už mohl být i grandslamovým vítězem, protože v pátém setu US Open proti Nadalovi byl lepší.

Má strojovou hru, ale údery hraje krásně uvolněně. Na rozdíl třeba od zaťatého Dominika Thiema. Ten taky spolehlivě šlape, ale nemá Medveděvův talent. Rus přitom ještě není zdaleka hotovým hráčem, jeho tenis je někdy až moc šablonovitý.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud