Jan Kukal
Premium
8. července 2021 • 11:20

Plíšková se díky své povaze nesesype. Ale pozor, „medvědice“ se nevykazí

Autor: Jan Kukal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moje slova se naplnila. Už dřív jsem říkal, že se Karolína Plíšková chytne, protože základem tenisu je nejen ctižádostivý atlet s citem pro míč, ale taky klidný a rozvážný sportovec. Její flegmatičnost na kurtu je v některých situacích nevýhodou, ale dlouhodobě jí určitě pomáhá. Protože hráčky jsou pod mimořádně velkým stresem, což jsme viděli na osmnáctileté Britce Emmě Raducanuové. Ta to asi nepřežije! Postoupila do osmifi nále Wimbledonu a tam se nervově zhroutila. Bylo vidět, jak takhle mladou a nezkušenou hráčku takový příšerný tlak semele. Zničil Austinovou, Jaegerovou, Capriatiovou a spoustu dalších.



A to se Plíškové vzhledem k její povaze nemůže stát. Hodně popracovala, i když mám dojem, že ještě neprodukuje ten samý tenis, co hrála ve finále Flushing Meadows. Tam hrála ještě odvážněji, agresivněji.

I teď ale předvádí nesmírně solidní tenis, výborné základní údery, zlepšila pohyb, což je vidět. Teď ho bude zatraceně potřebovat, protože z rakety Sabalenkové to na ni bude lítat minimálně o dvacet kilometrů rychleji než dosud.

Ale já Karolíně pro semifinále věřím, protože je solidnější. Pomohlo jí, že měla slušný los a čas se rozehrát. Teď ji čeká nejdůležitější zápas sezony.

Měl by to být také souboj servisů, který má Plíšková lepší. Chci ji velmi pochválit, protože kromě práce na pohybu, což je pro ni při její výšce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud