Jan Malý
1. června 2021 • 11:39

Pouto Slavie s Vlašimí má logiku. Lepší příprava a rozvoj nadaných pro áčko

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snaha mít přátelský klub, v tomto případě Vlašim, ve druhé nejvyšší soutěži je ze strany Slavie logická. Pro rozvoj nadaných borců z Edenu, pro které je první liga ještě moc, nabízí tahle varianta lákavější možnost, než jakou je ČFL, kde nyní působí béčko červenobílých.



Každý stupeň na nejvyšší úrovni je hodně znát. Navíc osud třetí nejvyšší tuzemské soutěže může být v nevyzpytatelné koronavirové době dost ošidný, poslední dvě sezony zůstaly nedohrány a nejen mladí hráči napříč republikou těžce strádali.

Ve Vlašimi se talenti „sešívaných“ budou seznamovat s dospělým fotbalem na kvalitním levelu a zároveň pracovat v profesionálním prostředí. Druhá liga není lehká, fotbalový junák se v ní otrká, posune, získá zkušenosti.

Pro Slavii je důležité, že si instaluje vlastní trenérský štáb. Je proto nasnadě, že její hráči budou pilovat principy, které vyžaduje stratég červenobílého áčka Jindřich Trpišovský. Alespoň logika říká, že by to tak mělo být. Že by Vlašim měla převzít herní vize a strategii, kterou razí suverénní kolos z Edenu.

Mladíci nebudou rozstrkaní po více klubech, kde by se každý učil něco jiného. Budou pracovat spolu, pomohou jim zkušení hráči v kádru a pak by měli být po absolvování druholigové mise dobře připraveni na šanci v mateřském klubu.

Někdo pomůže přímo áčku Slavie, někdo jinak. Může být prodán do jiného prvoligového klubu nebo může být součástí obchodu v případě, že si „sešívaní“ vyhlédnou někoho jinde. Ti pak kromě peněz mohou nabídnout i solidní hráče, všichni by měli získat dobré návyky.

Kroky, které Slavia dělá, se v posledních letech vyplatily. Tímhle tahem ani moc neriskuje, může víc získat než ztratit.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Emotivní rozhovor koučů Slavie: Houšťa není z jeskyně, dělá zásadní rozhodnutí
Video se připravuje ...

Kuchta v šoku, stručná posila a žlutý vychovatel "Ljeva"
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud