Jan Podroužek
3. prosince 2016 • 12:17

Přichází nebezpečná zima. Slavia v sobě potřebuje uchovat formu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsilnějšího a nejtěžšího soupeře bude mít lídr Viktoria vážně ve Slavii. Po včerejšku je to odpozorováno, zjištěno, potvrzeno. Nejen kvůli jednoduché pravdě, že má opravdu našlapaný kádr a velké možnosti, takže si v zimě může sportovní materiál ještě víc vylepšit. Ale hlavně proto, že Slavia je taky vychytralá.



Od poloviny září, kdy trenéra Dušana Uhrina vystřídal Jaroslav Šilhavý, se sešívaní změnili, jako by někdo zakouzlil. Šilhavý asi... Přitom jádro kabiny, charakter v ní, se nezměnil. Kdekdo ze Slavie potvrdí, že i přes silné posilování se podařilo dát dohromady tým, v němž dobře fungují mezilidské vztahy. Otázkou ovšem je, jestli to fungovalo tak i ve vztahu k bývalému kouči...

Hře očividně chyběl šmrnc, pod Uhrinem byla hodně nejasná a těžkopádná. A jak se na ni nabalovaly i neuspokojivé výsledky, logicky postrádalo mužstvo dostatečnou sebedůvěru, díky níž by vyhrávalo třeba tak jako ve Zlíně. Kdy největší zbraní byla vynikající produktivita a šance už elitní kanonýři Muris Mešanovič a Milan Škoda opravdu zahazují čím dál méně.

Právě Zlín v pátek Slavia rozsekala způsobem, jakým je zvyklý porážet své soupeře právě on. Nechala ho na sebe nalézt, i když to v některých částech zápasu bylo i tím, že domácí byli přesnější a víc do tlaku. Proto taky musela ustát dost šancí soupeře, tudíž měla potřebnou kliku a hlavně Jiřího Pavlenku v bráně. A pak Fastav zničila z brejků.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4. Hosté přezimují na druhém místě
Video se připravuje ...

To znamená právě tou velkou produktivitou. A taky vychytralostí. V tom bude červenobílá síla - v mohutném kádru, v němž mají hráči sebevědomí a formu, a ve schopnosti chytře obehrát protivníka.

Přes zimu potřebuje Slavia v sobě tyhle vlastnosti udržet, jestli chce živit vlastní ambice na nejvyšší příčku. Přichází totiž období trochu nečitelného klidu, v němž člověk nechce sahat do něčeho, co zjevně funguje, zároveň ale cítí nutkavou potřebu se posílit, když je šance i prostředky.

Obměny v kádru jsou ale možná až na druhé koleji. Tým v sobě potřebuje uchovat hlavně tuhle formu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud