Jan Podroužek
14. srpna 2017 • 21:21

Dopsaný Stoch od začátku vedl nad Sobolem. Přitom Šilhavý řeší hlavně složení obrany

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od rána to jelo o sto šest. Dvě linie, které spolu na první pohled nesouvisejí, ale při podrobnějším hloubání už jo. Neodcestoval zraněný Simon Deli, který se bude těžko nahrazovat, a paralelně vedle toho dumal kouč Jaroslav Šilhavý nad tím, jestli poslední volné místo na soupisce vyplní Miroslavem Stochem, nebo Eduardem Sobolem. I když dumal... Spíš čekal, až bude potvrzeno, že to bude moci být Stoch. Sobol jako by byl od začátku na druhé koleji.



Na Kypru je dusno jako hrom. I když sedíte ve stínu, a myslíte si, že máte vyhráno, tak houby s octem. Jeden ruský pár před hotelem v centru Nikósie se dokonce baví tím, že si píše s příbuznými z rodné země, kolik je stupňů tam, a kolik tady. Ale hlavně ta vlhkost. Jako byste se vařili v pekelném kotli pro největší zlobidla.

Ale tyhle starosti vzal ďas. Jaroslav Šilhavý a jeho realizační tým řešili v první a i ve druhé řadě úplně jiné potíže.

Simona Deliho bude potřeba dobře nahradit. A nabízejí se zejména dvě nejpádnější varianty. Buď to bude Michael Ngadeu, který by pak udělal na defenzivní záloze místo nejspíš Tomáši Součkovi. Nebo Michal Frydrych. A už jsme u toho, kde se sbíhají oba problémy.

Kdyby totiž kouč „sešívaných“ nakonec sáhl po Frydrychovi, zmizel by mu zároveň ze sestavy jeden ze stabilních beků. A zbývali by Jan Bořil doprava, a doleva Per-Egil Flo a Dušan Švento, kteří ale příliš nehrají.

Slávisté trénovali na Kypru. Na APOEL dopsali čerstvou posilu Stocha
Video se připravuje ...

V takovou chvíli je záměrné opomenutí Eduarda Sobola trochu divné. Tím spíš, když v pátek proti Jihlavě hrál velmi dobře. Je to velký příslib, byť mu ve smlouvě chybí opce, a i když Jihlava není takový soupeř.

Na druhou stranu Miroslav Stoch si ve Slavii ještě vůbec kopnout nestačil. Neměl možnost. Byl představený v pátek večer, a do pondělního večera se čekalo na jeho transferkartu z Fenerbahce jako na boží smilování, aby mohl být zapsán na soupisku pro play off Ligy mistrů. Ta přišla a těsně po osmé klub hlásil, že do kádru skutečně přibude Stoch, nikoliv Sobol.

Přitom na kraje zálohy je z čeho vybírat. Vlevo Danny a Jaromír Zrmhal, ten pravda čeká na formu z minulého podzimu, ale i tak je zkušeným hráčem, a navíc ještě uzdravený Jan Sýkora. A vpravo Mick van Buren a popřípadě zase Sýkora. Jinými slovy, trenér Šilhavý si kádrově poradí spíš na křídlech než na becích.

„Kdyby to šlo, nechali bychom zapsat oba. Čekám, jak to bude,“ zmínil se chvíli před tím, než dorazila Stochova transferkarta Šilhavý. „To zapsání zvažujeme,“ pokračoval pak dál. Nic o tom, že sám prostě chce mít v týmu raději Stocha než Sobola, přitom tím by bylo vše hned vysvětleno.

Ukrajinský mladík tedy může další šanci dostat nejdřív ve čtvrtém ligovém kole, Stoch se slávistickým fanouškům může představit už teď v Nikósii. V hodně ostrém startu.

Halil Altintop během tréninku Slavie
Halil Altintop během tréninku Slavie

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud