Jan Vacek
Premium
2. března 2018 • 15:12

Stačilo, pane Wengere?! PĚT důvodů, proč by měl Arsenal změnit trenéra

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V rozmezí pouhých pěti dnů dvakrát dostal napráskáno od Manchesteru City. 0:3, 0:3. Arsenal se čumákem zaryl tak hluboko do země, že by se za to nemuselo stydět ani divoké prase. Z katastrofální situace, do které se klub dostal, vede jediné východisko. Okamžitě propuštění trenéra Arséne Wengera. Tady je pět důvodů, proč by tak měl londýnský celek učinit.



1. TRISTNÍ VÝSLEDKY

Snad v každém klubu na světě se trenér posuzuje především podle výsledků. Pokud je má, může být v klidu. Pokud ne, ocitá se dříve nebo později mezi nezaměstnanými. Jen v Arsenalu to funguje jinak. Tradiční klub se rok od roku zhoršuje, v Premier League se propadá do stále nižších pater. Naposledy už se ani nekvalifikoval do Ligy mistrů, což ještě před lety byla skutečnost tak samozřejmá, jako že si ráno v pekárně nakoupíte čerstvé pečivo. Reakce ze strany vedení klubu? Žádná.

2. MIZERNÁ HRA

Neprostupnou vlnou prachu je pokrytá doba, kdy Arsenal předváděl nejkrásnější fotbal na planetě. Komando v čele s Thierry Henrym, Robertem Pirésem či Dennisem Bergkampem trhalo soupeře na kusy s takovou samozřejmostí a glancem, že se tomu ani nechtělo věřit. Každý zápas „kanonýrů“ byl takovým malým fotbalovým svátkem. Trofeje a vavříny v tu chvíli byly naprostým standardem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud