Jan Vacek
15. prosince 2018 • 21:10

Sparta po podzimu: Za neúspěchy hlavně nesmí přijít tlustá čára

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to obvyklá reakce na neúspěch, něco nepovedeného. V rámci fotbalového společenství ji můžeme slyšet s železnou pravidelností. Od hráčů, trenérů, funkcionářů. „Musíme za tím udělat tlustou čáru.“ Sparta je ale momentálně v situaci, kdy musí učinit naprostý opak.



Hodit to za hlavu, jít dál, zkrátka udělat tlustou čáru. Tahle slova padají v reakci na prohrané utkání či sérii neúspěchů pravidelně. Využít by šla i v tuhle chvíli, kdy Sparta v Příbrami ukončila vysoce neúspěšný podzim.

Pokud by se jimi ale Letenští skutečně řídili, byla by to chyba. Naopak, Pražané nemohou uplynulé týdny a měsíce jedním šmahem odhodit a dělat, jako by se nestaly. Oni se totiž staly. A právě v nich leží příčiny, proč se ambiciózní klub první polovinou ročníku tak protrápil.

Sparťanům nyní nezbývá nic jiného, než se do vlastních problémů ponořit. Detailně si zanalyzovat, co se během dlouhého podzimu stalo. Proč po dobrém vstupu do ligového ročníku přišel herní i výsledkový útlum, proč se hrubě nedařilo ve venkovních zápasech, proč mužstvo drtila tristní disciplína.

Nebude to příjemné, to ostatně babrání se ve strastech a neúspěších není nikdy. Sparta ale nemá jinou možnost, než tuhle cestu absolvovat. Zkrátka si to musí vyzřat, nedá se svítit. Jenom tak totiž může skutečně začít pracovat na zlepšení celkového směřování klubu. Studijního materiálu nabídla první polovina sezony víc než dost.

SESTŘIH: Příbram - Sparta 1:1. Mizérie nekončí, Letenští se třásli o bod
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud