Jan Vacek
Premium
19. listopadu 2020 • 18:32

Hašek a síla paragrafu. Škody na kariéře ani výhra u CAS nevynahradí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA VACKA | Jen pár hodin, vlastně spíš desítek minut, mohl být Martin Hašek v naději, že po dlouhých osmi měsících konečně najde klub. Nakonec se to nepovedlo, středeční de facto online transfer do Opavy skončil krachem. Pro bývalého hráče Sparty ovšem mohou mít poslední události drtivý dopad. Jestli totiž i teď někdo přemýšlel o tom, že by Haška angažoval (a Slezané jsou toho důkazem), nyní je tohle téma prakticky zapovězené.



Od momentu, kdy v březnu Spartě jednostranně vypověděl smlouvu, schytává Martin Hašek jednu ránu za druhou. Nejprve nekompromisní kritika ze strany fanoušků i lidí z fotbalového prostředí, potom prohrané první řízení u Sboru rozhodců. Do toho stále přetrvávající status volného hráče. Hráče, který nikam, a k nikomu nepatří.

Ve středu se přesto na chvíli zdálo, že by se obloha nad Haškem mohla roztáhnout a mraky na ní pustí i trochu těch slunečních paprsků. Jenže vážně jen na chvíli. Slezané totiž ze zamýšleného transferu vycouvali v momentě, kdy vyšlo najevo, že by na sebe mohli vzít finanční břemeno nadále probíhajícího hráčova sporu se Spartou.

Přiznávám, že s tímhle předpisem FIFA nejsem zcela v souladu. Museli bychom být velcí konspirátoři, abychom nějak spojovali Opavu s březnovými událostmi, kdy konflikt Haška s Letenskými vygradoval natolik, že došlo až k meznímu řešení, tedy jednostrannému vypovězení smlouvy.

Ne, ze strany sportovního manažera a trenéra Slezanů Radoslava Kováče i jeho kolegů nešlo o žádnou dopředu připravenou akci. Jednoduše se jim naskytla možnost získat kvalitního volného hráče, který by mužstvu bojujícímu o záchranu mohl výrazně pomoci. Nic jiného za tím není třeba hledat.

Bod, který případný finanční postih z hráčova potenciálně prohraného sporu s klubem může přesunout na jeho nového zaměstnavatele, ale zkrátka existuje. Takhle je třeba to brát. Je naprosto pochopitelné,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud