Jiří Fejgl
15. dubna 2024 • 18:10

Ligový FÍKend: O hradeckém striptýzu, Dánově češtině i olomoucké šikaně

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Titulová vřava se zase zašmodrchala, rovněž u dna tabulky bují napětí. Vedle branek, bodů a vteřin však nabídlo právě odehrané kolo i další - tak trochu utajené - události. Jejich rozboru a připomenutí se věnuje 8. díl rubriky Ligový FÍKend.

  • Vindahl jako dirigent

    „Posero, posranej, na Spartě chovanej! Díro, díro!“ Toť legendární pokřik - pravda ne úplně nejslušnější - jímž doprovázejí fanoušci Bohemians každý výkop hostujícího brankáře při zápase v Ďolíčku.

    Samozřejmě, jméno klubu se operativně mění, aby bylo jasno.

    Sparťan Peter Vindahl se však přizpůsobil, rukou vlastně dirigoval při jednom z odkopů od brány kotel za sebou. Pak že je to chladný flegmatik - a že se Dán nemůže naučit česky… Bylo to vtipné gesto, které přesně zapadlo do zápasu, v němž se hrál, jak řekl sparťanský (zaskakující) trenér Lars Friis „správný fotbal“.

    Bohemians - Sparta: Hůlkova hlavička po standardce zapadla za Vindahla, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Ostravský Schick

    To chceme, jen houšť. Ale zase na druhou stranu od koho jiného takový kousek čekat. Byť se Brazilec Paixao da Silva Ewerton, zvaný Ewe, neprosadil ve Slavii, těžko najdete v lize nápaditějšího hráče.

    Zase se to ukázalo, Ewerton pokořil Dominika Holce, gólmana Karviné kopem z vlastní poloviny. Byl ještě dál od brány, navíc ne tak rozběhnutý, jako Patrik Schick na EURO 2020 hraném o rok později proti Skotsku.

    Pohled Holce (mimochodem muže, který drží Karvinou nad vodou) byl výmluvný. Co jsem měl dělat? Génia prostě nepřechytračíš - a Ewe výjimečný je. Jen ať neodchází!

    Baník - Karviná: Ewerton penaltou nepohrdnul a trefil se podruhé, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Trika dolů!

    Třetí výhra v řadě, toť na hradecké poměry výjimečně pozitivní událost. Zkrátka důvod k oslavě.

    Fanoušci to vzali po svém, po vítězství nad Slováckem se svlékli do půl těla, poskakovali před hráči. A také nezapomněli na ultrarivalitu. Příznivci proto začali skandovat: Kdo má triko, je z Pardubic.

    Takže dresy dolů, do rukou a roztočit je nad hlavou jako kotelníci šály po gólu. Tým výzvu přijal. Ale pozor: vestičky s GPS čipem zůstaly na místě!

    Fotbalisté Hradce Králové slaví výhru Fotbalisté Hradce Králové slaví výhruFoto ČTK / Taneček David

  • Přibrzděná radost

    Nevšiml si toho jen expert Zdeněk Folprecht… Když Pavel Šulc poprvé skóroval proti Slavii, zaradoval se, přitom měl v hlavě vlastně jasno, že gól bude těžko platit. Proto i podle záběru říkal Janu Kopicovi, jenž za ním přispěchal s gratulací, něco jako: „Bacha, asi to byla ruka.“

    Přiznal to i po zápase. A ani se nezlobil.

    Šlágr se Slavií nakonec rozhodl a řádně zase zamotal boj o titul. Ale kdo by to měl udělat jiný než nejlepší (a nejusměvavější) střelec ligy zvaný Šulcííík?

    Plzeň - Slavia: Šulc přetlačil Zmrzlého a zavěsil za Staňka! Jenže zahrál rukou
    Video se připravuje ...

  • Prasata jako kříže

    Můžeme si myslet o olomouckém vedení, že podupalo sigmáckou auru, že může za rozličné ekonomické kotrmelce kolem klubu, že kvůli němu nechodí na Andrův stadion diváci, že by zkrátka měla přijít radikální změna. A také si to myslíme…

    Ale je „vocaď pocaď“, jak se říká ve východních Čechách.

    Prasečí hlavy pomazané krví a další nechutné vzkazy, které se objevily u sídla modrobílého společenství o víkendu, jsou však přes čáru. Jako kdysi kříže na stadionu v Malšovicích naznačující, co by „fanoušci“ udělali s hradeckým vedením v čele s Richardem Juklem.

    Takhle prostě ne. Tohle už je šikana!

    Fanoušci Olomouce opět „vyzdobili“ Andrův stadion... Fanoušci Olomouce opět „vyzdobili“ Andrův stadion...Foto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud