Jiří Vítek
8. dubna 2019 • 22:59

Nádech, výdech. Kometa se zakousla a drží, novou roli zvládá dobře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních třech letech se stalo tradicí, že Kometa bývá týmem, který většinu času ukazuje soupeřům v play off záda. Povolit, přitáhnout. Tentokrát je to naopak, semifinálové otěže drží Liberec, obhájce titulu se ale drží dobře. Přestože vedl v celé sérii zatím pouze necelé čtyři minuty, ani jednou nepustil Bílé Tygry do více než jednobrankového (a jednozápasového trháku). Za stavu 2:2 je psychická výhoda na straně Brna.



Liberec není Hradec, tady už jen zkušenosti nestačí. Kometa většinu času naráží do obranného valu, s nímž se horko těžko zvládá popasovat i její první útok, na který většinu sezony spoléhala. Bílí Tygři tvoří hru, výborně kombinují rychlost s hokejovou kvalitou a většinu času se zdá, že mají navrch.

Tuhle roli Kometa nezná, ale v dosavadním průběhu série se jí zhostila dobře. Přijala roli vlčáka, pronásledovatele, který se do kořisti zakousne a nepustí ji dál než na krok. Ukazuje morálku, občas se zdá, že mele z posledního, ale drží.

V pondělním duelu ji vytáhli trn z paty mladíci Plášek, Kusko a Kratochvíl. První jmenovaný vystřelil v prodloužení vydřenou výhru, zbylí dva vytvořili s Kanaďanem Malletem útok, který se s důrazným a rychlým soupeřem popasoval na výbornou.

Kometa Brno - Liberec: Plášek unikl libereckým obráncům a rozhodl prodloužení, 3:2
Video se připravuje ...

První útok, jemuž liberečtí beci věnují maximální pozornost, se dočkal doplnění. Kometě se vyplatilo odsunout ze sestavy Bedřicha Köhlera a rozbít liberecký val tím, že zvýší otáčky.

Otázkou je, jak dlouho vydrží úřadující mistr vzdorovat. Liberec má širší kádr, prosadit se může kterýkoliv ze čtyř útoků, podobně jako to měla před rokem i Kometa.

Tentokrát je to jiné. Náhrada za hráče, kteří dali po minulé sezoně přednost nabídce ze zahraničí, nešla úplně podle plánu. Z devíti hráčů, které Kometa přivedla od začátku května do poloviny ledna, nastoupil v pondělí jediný – Peter Mueller. Schází jí variabilita, jíž disponovala v předchozích dvou letech.

Pořád se ale drží, byť ji přetahovaná s Libercem stojí spoustu sil. Těch fyzických mají podle mě o něco víc Severočeši, psychická výhoda je ale za stavu 2:2 na straně Komety. Opět ukázala, že když musí, soupeřův náskok umaže, z minima vytěžila za maximálního nasazení dvě výhry. Právě tahle schopnost zvládat krizové momenty ji může přenést i přes nejtěžšího soupeře, na jakého za poslední tři roky v cestě za Masarykovým pohárem narazila.

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 3:2pr. Obrovské drama rozsekl v prodloužení Plášek
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: V závěru utkání pracovaly emoce, pustili se do sebe i Ševc s Eratem
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Po souboji Malce s Vlachem byl zraněn fotograf
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Bartejs přesnou střelou vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Euforie! Brněnský útočník Karel Plášek se raduje z vítězného gólu v prodloužení čtvrtého semifinále proti Liberci
Euforie! Brněnský útočník Karel Plášek se raduje z vítězného gólu v prodloužení čtvrtého semifinále proti Liberci

Góly

Domácí: 24:36. Zaťovič, 48:56. Bartejs, 61:22. Plášek ml.

Hosté: 06:51. Birner, 29:40. Filippi

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., M. Erat, Orsava – Mallet, Kusko, P. Kratochvíl – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček.

Hosté: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud