Josef Káninský
29. srpna 2021 • 14:25

Messi: fotbalová Eiffelovka? Tíha v PSG, první start i odvážné propočty

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dávno tomu, co byly zraky fotbalového světa upřeny do Remeše. V neděli se to dost možná stane zase. K pozorování nebudou ani tak výkony hráčů domácího Stade de Reims, dvojnásobného finalisty Poháru mistrů evropských zemí na konci 50. let minulého století, jako prosté zjevení muže v dresu soupeře. Ve třetím kole francouzské Ligue 1 by už mohl za Paris St.-Germain nastoupit Lionel Messi. Pokud ho trenér Mauricio Pochettino nasadí, bude to událost, jaká tu už dlouho nebyla. Snad když hrál Diego Maradona poprvé za Neapol.



Argentincův odchod z Barcelony, k němuž ho přinutily okolnosti, neschopnost katalánského klubu ustát ekonomickou zátěž Messiho platu a splnit pravidla finančního fair play, provázely hráčovy slzy. Už tři dny poté se v Paříži usmíval s novým dresem. Poprvé v kariéře, žádný přestup jako dospělý nezažil. Vlastně skoro všechno, co je před ním, bude nové. Jen očekávání, že bude hrát skvěle, zůstane nezměněné.

Základní rozdíl mezi FC Barcelona a Paris Saint-Germain spočívá v tom, že první klub dělá své hráče hvězdami, kdežto druhý potřebuje hvězdy, aby „udělaly“ klub. Sotva by to mohlo být zřetelnější, než jak to přechodem mezi oběma značkami znázornil Messi. Často a upřímně říkával, že z Barcelony neodejde nikdy, jenže…

Fanoušek je okolnostmi spojení jednoho z nejlepších fotbalistů historie a jednoho z nejslavnějších klubů dobře obeznámen. Ví o tom, jak se i přes nedůvěru nadřízených tehdejší sportovní ředitel Carles Rexach vydal do argentinského Rosaria a pomocí dohody načrtnuté na ubrousek uzmul talentovaného chlapce Newell’s Old Boys. Messimu v Barceloně pomohli s poruchou růstu a umožnili mu rozvinout talent do netušených rozměrů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud