Karel Häring
Premium
20. července 2019 • 04:40

Přestupy hvězd ligy do Belgie? Výstup z komfortní zóny blíž vyspělé Evropě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas od času se během přestupového období objeví nějaký trend. Většinou jde o (staro)nové destinace, do kterých zamíří větší počet hráčů působících ve FORTUNA:LIZE. Letos v tomto směru vyčnívá Belgie. A u mnohých to vyvolalo směs pocitů mezi ponížením a nechápáním, proč ti nejlepší z domácí soutěže, kteří se zároveň prosadili na mezinárodní scéně, odcházejí „jen“ do Belgie. Ta přece není o tolik lepší, zvlášť když jejího pozdějšího šampiona – Racing Genk – Slavia letos na jaře vyřídila v Evropské lize…



My v Česku jsme občas až příliš zahledění do sebe a uznáváme málokoho, pokud to tedy už není ultra vysoká kvalita, kterou nelze zpochybnit. Belgickou Jupiler League do tohoto ranku neřadíme. Patrik Hrošovský, Simon Deli i Michael Ngadeu přece mají na lepší soutěž! To byl opakovaně zaznívající názor.

Jestli udělali správný krok, se teprve ukáže, z jejich osobních pohledů je ale naprosto logický. A odvážný. Opouští komfortní zónu, jdou za výzvou, na kterou se jiní necítí být připraveni, což mohl být podle některých lidí z klubu částečně i případ Tomáše Součka.

Poměry v českém fotbale se změnily. Dva největší kluby, pražská „S“, a k tomu částečně i Viktoria Plzeň, dokáží svým hráčům nabídnout nadstandardní platové podmínky, v některých případech na naše poměry až extrémní. Má to dva efekty.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud