Květoslav Šimek
28. ledna 2017 • 23:31

Březinu atmosféra šampionátu v Ostravě nesrazila. Spíš přemotivovala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na domácím mistrovství Evropy v Ostravě měl Michal Březina (26 let) naplno ukázat, jak se mu osvědčily velké změny a novinky v tréninku. Po loňském zklamání z kontinentálního šampionátu v Bratislavě, kde ve volné jízdě spadl z třetího místa na desáté, se rozloučil s trenérem Karlem Fajfrem a z tréninkového centra v Oberstdorfu se přesunul do Kalifornie za renomovaným Rafaelem Arutyunyanem.



Změny a práci v tréninku si Březina pochvaluje. Jenže na šampionátu v Ostravě to neukázal. Pravda, v sezoně jej trápily zdravotní problémy a v prosinci si na mistrovství republiky vykloubil rameno. I tak si ale sám věřil na víc. Na trable se nevymlouval. Pokazil krátký program i volnou jízdu a dvanácté místo je jeho druhý nejhorší výsledek z Evropy v kariéře. Hůř dopadl jen při debutu na evropském šampionátu před devíti lety, kde byl šestnáctý.

Sám to sice neřekl naplno, ale podle všeho podlehl tlaku publika a velkého očekávání. Ne, že by Březinu bouřlivá atmosféra v Ostravar Aréně srazila k ledu. Spíš naopak. Byl přemotivovaný. Chtěl až moc. Do skoků dával víc energie a síly než v tréninku, nebo přípravě. V nich mu to, nejen podle jeho slov, lítá perfektně.

Živelná euforie z ochozů, která nabila mladičké české krasobruslaře Duškovou s Bidařem, Hanzlíkovou i Bělohradského, zkušenému pardálovi nepomohla. Nezvládl ji v hlavě. Stejně jako před rokem v také takřka domácí Bratislavě.

Ve stále našlapanější konkurenci mladých dravců, kteří sekají jeden čtverný skok za druhým, to bude mít Březina čím dál náročnější. Přesto má stále šanci zazářit. Třeba hned na mistrovství světa. To začíná v březnu v Helsinkách a tam už pod tlakem publika rozhodně nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud