Květoslav Šimek
28. října 2018 • 20:21

Brankář Sedláček se po divoké sezoně vrátil. Silný a spolehlivý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulou sezonu měl hektickou. Brankář Jakub Sedláček (28 let) se po čtyřech solidních letech v lotyšské Rize nemohl uchytit. Během jediného ročníku vystřídal hned tři kluby. Nejdřív hostování a záskok za zraněného Patrika Rybára v hradeckém Mountfieldu, potom epizoda v italském Bolzanu  a nakonec vysedávání v bratislavském Slovanu.



Všeho všudy odchytal 16 soutěžních zápasů (7+6+3). Ze Slovanu si po útrpném dohrávání sezony s rozbitým kádrem přinesl průměr inkasovaných branek 6,68! Ze tří zápasů.

Přesto se dokázal zvednout. A znovu o sobě dát hlasitě vědět. Po pěti letech se vrátil do rodného Zlína. A Sedlo, jak se brankáři říká, je zpátky v sedle. V extraligových statistikách sice není na absolutní špici. Nemá tak vysokou procentuální úspěšnost zákroků (91,46%), ani průměr inkasovaných branek (2,47) jako Patrik Bartošák z Vítkovic nebo Matěj Machovský ze Sparty. Ale je klíčovým hráčem podceňovaného Zlína.

Když zavře bránu, mají Berani šanci na body. Tak jako v Třinci (Zlín vyhrál 2:1 po nájezdech, Sedláček pochytal 37 střel). Dokáže svému týmu dodat klid a sebevědomí. Vlastně se jen vrátil k tomu, na co byli jeho fanoušci, spoluhráči i on sám zvyklí.

Ve své poslední extraligové sezoně pomohl Sedláček Zlínu do finále. Sedmizápasový thriller sice v roce 2013 vybojovala Plzeň, zlatý gól vstřelil Martin Straka v 97. minutě prodloužení. Sedláček tehdy slavil svou první seniorskou medaili a vyrazil na zahraniční štaci do lotyšského Dinama Riga. Teď svému týmu výrazně pomáhá znovu.

Už před byl sezonou přesvědčený, že si Zlín opět může sáhnout na medaile. Byť s ním takřka nikdo nepočítal. „Můžeme to zopakovat,“ věřil Sedláček. „Proto se vracím, chci se dostat do play off a tam přidat opět velký úspěch. Pro mě je teď důležité hodně chytat a pomoci rodnému klubu k play off.“

Že si zachytá pořádně, je jasné. Zlín na něm stojí. A Sedláček znovu ukazuje, že patří k brankářské špičce. To je dobrá zpráva i pro českou reprezentaci. V brankovišti má nový trenér Miloš Říha rozhodně z čeho vybírat. I v extralize.

SESTŘIH: Třinec - Zlín 1:2sn. O výhru se v samostatných nájezdech postaral Kulda
Video se připravuje ...

Třinec - Zlín: Edgars Kulda v samostatných nájezdech rozhodl o výhře Zlína, 1:2
Video se připravuje ...

Zlínský gólman Jakub Sedláček zasahuje
Zlínský gólman Jakub Sedláček zasahuje

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud