Květoslav Šimek
2. prosince 2019 • 12:42

Mlaďoši, dívejte se a učte se! Martynek v Třinci ukazuje, jak se rvát o šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohár pro Nejlepšího extraligového nováčka sezony už má doma nějaký ten pátek. Přesněji řečeno – šestnáct let. Sedmatřicetiletý útočník Rostislav Martynek má v organizaci třineckých Ocelářů jasně danou roli. V partnerském Frýdku-Místku je mentorem mladých hráčů.



Ukazuje, jak se správně připravit na zápas, co dělat v tréninku, jak si počínat v kritických momentech na ledě i na střídačce. Teď k tomu přidal další lekci – jak si vážit a využít šance v extraligovém áčku.

Naskočil proti Pardubicím a na demolici 7:0 se podílel třemi body (1+2). Rychlý, dravý u mantinelů, pohotový v šancích, hlava nahoře.

Nepotřebuje honit osobní body, své už si v extralize odehrál a mistrovský titul si taky oslavil. Byť to tedy nebylo s mateřským Třincem, ale s Litvínovem, který Oceláře ve finále 2015 setnul.

Martynkův vzkaz pro talentované borce byl jiný. Takhle je třeba o šanci mezi elitou bojovat! Sám to také hned po zápase říkal. „Tuhle roli jsem od Honzy Peterka dostal, dopředu jsme se domluvili, že bych měl jít mladým vzorem,“ přitakával.

„Pro mě je důležité, aby mladí vyskočili. Když se to bude dařit a mladých bude za áčko nastupovat co nejvíc, bude má role naplněná.“

Třinec - Pardubice: Rostislav Martynek v tváří tvář brankáři uspěl, 4:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 7:0. Oceláři zničili Dynamo, demolici řídil Martynek a Chmielewski
Video se připravuje ...

Třinecký gólman Petr Kváča se tradiční oslavou raduje z vychytané nuly proti Pardubicím
Třinecký gólman Petr Kváča se tradiční oslavou raduje z vychytané nuly proti Pardubicím

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud