Martin Minha
16. září 2022 • 11:51

Premier League je zpět. Na stadionech se bude vzpomínat na královnu

Autor: Martin Minha
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG EXPERTA stanice CANAL+ Sport | S úmrtí královny Alžběty II. šel v Anglii fotbal stranou. Po odloženém kole Premier League nás čeká víkend se sedmi zápasy prestižní soutěže. Na zesnulou panovnici se ale bude vzpomínat ve velkém. Anglický fotbal si můžete s televizní stanicí CANAL+ Sport tentokrát užít už od pátečního večera. Do studia Match Time přiletí tentokrát exkluzivně z ostrovů i Daniel Pudil. Nabídneme také exkluzivní rozhovor s obráncem West Hamu Vladimírem Coufalem.



Nástup na hřiště bez hudby, minuta ticha, černé pásky, aplaus v 70. minutě nebo společně zazpívaná hymna God Save the Queen. Premier League si na sedmi stadionech tento víkend připravila úctyhodný program, při kterém si hráči, rozhodčí i diváci připomenou královnu Alžbětu II.

Čistě z fotbalového hlediska se ale rozhodně bude na co dívat. V přímém přenosu televizní stanice CANAL+ Sport si můžete jako páteční předkrm zvolit buď duel Aston Villy se Southamptonem, nebo střet nováčků – Nottinghamu Forest a Fulhamu (výkop shodně ve 21 hodin). Obzvlášť druhá volba nabízí utkání domácího týmu, který v létě přivedl 22 nových hráčů, s celkem, za který pálí jeden gól za druhým srbský kanonýr Aleksandar Mitrovič (tuto sezonu zatím 6 zápasů/6 branek).

Haaland versus skálopevná obrana

Sobotní program otevře ve 13:30 duel Wolverhamptonu s Manchesterem City. Wolves vstoupili do aktuálního ročníku s novým herním systémem (4-5-1), za úřadujícího mistra ligy láme další a další rekordy norská hvězda Erling Haaland (v PL zatím 6 zápasů/10 gólů). Wolves si ale zakládají na pevné defenzivě. Zatím v soutěži inkasovali jen čtyřikrát.

Roli favoritů by v pozdějších sobotních zápasech jistě chtěli potvrdit Newcastle a Tottenham. Straky přivítají Bournemouth, který je zatím po šesti kolech překvapivě na 13. místě tabulky Premier League (výkop utkání v 16:00). Spurs, kteří v lize zatím neprohráli, vpodvečer vyzvou trápící se Leicester (v tabulce poslední s jedním bodem).

Češi v akci na severu Anglie

Neděle bude na CANAL+ Sport patřit našemu studiu Match Time. Začínáme přesně ve 12:30 s exkluzivním hostem Danielem Pudilem, a také naším fotbalovým expertem Karlem Tvarohem. Nejprve se budeme věnovat duelu Brentfordu s Arsenalem, konkrétně pak velkému dříči a střelci Ivanu Toneymu. Hráč, který nedávno sestřelil hattrickem Leeds, byl v týdnu poprvé povolán do anglické reprezentace. Divákům přiblížíme jeho příběh i vliv na hru Brentfordu.

Po malém londýnském derby plynule navážeme zápasem Evertonu s West Hamem United. Ve studiu se zaměříme hlavně na českého reprezentanta Vladimíra Coufala, se kterým jsme v týdnu natočili exkluzivní rozhovor. Jak obránce přímo v Londýně vnímal úmrtí královny Alžběty II., čemu přičítá nepovedený start Kladivářů do sezony a jak hodnotí novou konkurenci v týmu Davida Moyese? Dozvíte se v našem nedělním studiu Match Time společně s analýzami, expertními pohledy i zajímavými příspěvky.

Přeju poklidný víkend s Premier League!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud