Michal Koštuřík
25. května 2013 • 21:00

Pusťte fotbalisty Znojma mezi elitu! Určitě si šanci zaslouží

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to tady bylo loni s Ústím - a je znova. Znojmo zválcovalo ve druhé lize konkurenci, tři kola před koncem si pojistilo postupovou příčku a rozjelo oslavy. Ale čeho? Z historického postupu mezi elitu nemusí být zhola nic. Klub totiž nemá odpovídající stadion, chybí mu tribuny, vyhřívání i umělé osvětlení. O dalších „drobnostech“ nemluvě.



Proto měl triumf nad Mostem své euforické limity. O „smíšených pocitech“ mluvil kdekdo. Jedním dechem ale zainteresovaní bojovně dodávali: pusťte nás do ligy, stadion bude.

Podstatné je, že tyhle věty pronesl rovněž primátor města Vlastimil Gabrhel. Radnice je připravena v nejkratším možném termínu (do jednoho roku) zrekonstruovat stadion, investovat do stavby přes tři desítky milionů. Garantuje, že doplní tuzemskou smetánku o další klub s kvalitním zázemím. To je znojemská nabídka.

Za ni žádá, aby mohli Heinz a spol. odehrát první sezonu v Gambrinus lize ve stávajících podmínkách, které budou průběžně vylepšovány. V opačném případě město kohoutek (možná ztratí elán také prezident klubu Ota Kohoutek) utáhne a miliony do fotbalu nenasype. To by taky mohlo znamenat, že Znojmo padne zpátky do (pod)průměru, výborný tým se rozpadne a klub už se třeba nikdy mezi nejlepší nedostane. Pozor, tohle je hodně pravděpodobné!

Pokud podává radnice fotbalu pomocnou ruku, je třeba po ní skočit. I kdyby měla Sparta jednou přijet na stadion s jedinou krytou tribunou a kamennými ochozy. Vždyť v provizoriu hrála nějaký čas i Plzeň. A všichni to bez remcání přežili….

Na pravou euforii si tedy musí Znojmo počkat, o jeho osudu rozhodne v červnu opakované hlasování všech profesionálních klubů. Na první pokus návrh neprošel, nyní ale bude lídr druhé ligy výrazně lépe připraven. Doloží, že stadion co nejdřív vybuduje. Postup si vykopal, ekonomicky nestrádá, tak mu dejte šanci. Aby hrál nováček v Jihlavě nebo v Brně a na jeho zápasy chodila stovka lidí, to absolutně nemá smysl. Pro nikoho.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud