Michal Koštuřík
24. dubna 2018 • 20:14

Jílkův asistent odhalil pravdu. Sigma je třetí, ale pořád malá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohledem na tabulku HET ligy po 25. kole se musejí na Hané kochat. Třetí místo pro Sigmu, až za ní Sparta, Liberec, Jablonec - a pak díra. K tomu druhá Slavia na dosah ruky. Pohádka (staro)nováčka soutěže pokračuje i na jaře, byť výkony Olomouce šly jednoznačně dolů. Už se nemluví a nepíše o reprezentační formě Falty, Housky či Plška, nápadité kombinační hře a bohatém sběru bodů. Vždyť Jílkův soubor na jeho hřišti přehrálo zachraňující se Slovácko a v určitých fázích zápasu i oslabená Jihlava, další celek ze dna.  



Kdo nevidí pokles, má slabý zrak anebo na očích pevně posazené klapky. Jedna z variant evidentně sedí na pár lidí z klubu. Veřejně se jako první odkopal slovenský asistent Ladislav Onofrej, který v sobotu proti Baníku (1:0) vedl mužstvo místo suspendovaného hlavního kouče Václava Jílka a proměnil pozápasovou tiskovku ve vyřizování účtů s vnějším „nepřítelem“.

Za něj označil regionální novináře, kteří si dovolili komentářem či rozhovorem upozornit na herní poklesky Sigmy v jarních odvetách. Jaká neslýchanost! „Pokud nás chtěli nas…, tak se to povedlo,“ hromoval Onofrej. Byl fakt nas…

Nějak mi nedochází, co ho namíchlo. Mírná kritika evidentního propadu výkonnosti? Výroky někoho k Sigmě? Emotivní „východniar“ prostě vidí zlo tam, kde není. Anebo si prostě chtěl svůj první zápas (navíc vítězný) v roli bosse lavičky pořádně užít a upozornit na sebe. Nevybral si k tomu vhodný způsob.

Na druhou stranu se mu nedivím. Žurnalisté v regionu jsou vesměs fanoušky, kteří stojí vždy na straně klubu. Nekritizují, problémy zametají pod koberec, bojí se reakcí. Hlavně abychom proboha někoho nenazlobili. Tedy, Onofrejovým slovníkem „nenas…“V tomto režimu to léta jede i na Hané. A když někdo opustí zajeté koleje, je z toho poprask.

Sigma je sice v tabulce třetí, ale je pořád malá. Jinak by řešila v první řadě sama sebe, než nesmyslně kopala kolem. Do Evropy má daleko. Postavení v tabulce navzdory.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Ostrava 1:0. Výhru vystřelil domácím Jakub Plšek
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Olomouc 0:0. Domácí pálili šance, Texl dostal červenou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Jihlava 1:1. Hosté dosáhli na bod i v deseti
Video se připravuje ...

Děkovačka olomouckých hráčů po výhře nad Baníkem
Děkovačka olomouckých hráčů po výhře nad Baníkem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud