Michal Koštuřík
29. června 2022 • 04:40

Teplá korýtka, kostlivci ve skříni? Kdo se bojí změn ve Zlíně? Město je dojná kráva

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fraška kolem hokejového Zlína byla vygradována do maxima. V úterý v 15 hodin slavnostní tisková konference. Novináři, jste vítáni. Chlebíčky budou, primátor Jiří Korec taky a s ním nový generální manažer klubu Robert Hamrla. Pojďme vstříc lepším zítřkům, ekonomické i vztahové stabilitě, zkusme odkoupit od Karlových Varů extraligovou licenci. Tahle optimistická vize platila ještě v pondělí večer, kdy si všechny strany potvrdily, že kandidáta města na vrcholnou pozici nechají další ráno při hlasování bez naschválů projít.



Pak se asi někdo blbě vyspal a rozhodl: Hamrla to nebude! Nesmí být! Proč? Ti, kdo slíbili, že se zdrží hlasování, otočili a aktivně šli proti volbě města jakožto největšího donátora financí.

Hrál roli strach z důsledného auditu a možného trestního oznámení v případě nesrovnalostí, o němž mluvil na pondělní schůzce Hamrla? Mají na stadionu Luďka Čajky kostlivce ve skříni? Nebo prostě nechtěli někteří lidé přijít o svá korýtka? Všechno souvisí se vším, že...

Otázky zůstaly bez odpovědi. Jak už to u vedení zlínského klubu (primátor je čestnou výjimkou) chodí. V čele organizace stáli v sezoně tři jednatelé. Čím na vás zapůsobili? Vybavíte si jeden jejich veřejný výstup? Teda kromě zimního postávání členů managementu, pár hráčů a trenérů před stadionem a hrstkou kolemjdoucích, kdy zaníceně mluvil hlavně kouč individuálních dovedností a asistent manažera mládeže Petr Čajánek

Zlín po zoufalém ročníku opustil nejvyšší soutěž a... Nic se nestalo. Nikdo se nepostavil k neúspěchu čelem, nepodal rezignaci, nevysvětlil důvody krachu, nepřiznal chyby. Trapné, nezdvořilé vůči fanouškům, kteří jsou (byli?) ochotni podporovat klub i v Chance lize. Třeba nákupem zdražených permanentek, výjezdy do vzdálených destinací. „Jednatelé dávají hlavu na špalek,“ prohlásil během sezony primátor města Jiří Korec.

Bohužel je to tak, že si říkat může, co chce a efekt jeho slov je na hokejové úrovni minimální. Město vlastní 49 % akcií, tedy nikoliv většinu. Dvě klíčová procenta navrch patří „nepříteli“. „Jen ať si mele a sype z pokladny radnice peníze. My si rozhodneme podle svého,“ poťouchle se usmívají zástupci firmy PSG a zapsaného spolku HC Berani, kteří udělali na primátora a vlastně celé město dlouhý nos i při úterní valné hromadě klubu.

Zablokovali předem dohodnuté jmenování Roberta Hamrly a sami ze svého středu vyřadili jen Patrika Kamase. A není to náhodou jen naoko? Každopádně dva jednatelé Jiří Marušák a Jan Štětkář zůstali na svých místech a dál „řídí“ klub. Kam? K prosperitě těžko. Personální vztahy jsou dávno narušené a naschválem při hlasování se ještě výrazně zhoršily. Naštvaný primátor označil město za dojnou krávu pro hokej. A někdo si ji dojí opravdu s chutí, to si pište.

Letošní sestup Beranů do první ligy byl maličkou sportovní tragédií. Ale když vidíte, jak celá organizace uvnitř (ne)funguje, říkáte si, že mezi elitou neměl být už dávno. Aktuálně „nejslavnější“ občan Baťova města Michal Redl má konkurenci. Postavit se městu, které drží hokej při životě, to už chce kuráž. Nebo křivou páteř. Vyberte si.

Lidé, kteří v zákulisí rádi tahají za nitky, by měli konečně vystoupit ze stínu, přijmout zodpovědnost. A přiznat si jednu věc: Bez obřích dotací z radnice by se mohl ve Zlíně hrát tak krajský přebor. Svá ega by měli strůjci úterní blamáže odhodit rychle, než se na zimáku, kde se ještě před osmi lety slavil mistrovský titul, „kraj“ opravdu hrát bude.

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

Smutnící zlínští hokejisté po porážce v Mladé Boleslavi, která Beranům zajistila přímý sestup z extraligy
Smutnící zlínští hokejisté po porážce v Mladé Boleslavi, která Beranům zajistila přímý sestup z extraligy

Třetí český brankář získal Stanley Cup! Jaká byla Francouzova cesta z extraligy do NHL
Video se připravuje ...

Blueline: Stanley Cup pro Colorado. Je Makar nový Orr?
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud