Michal Kvasnica
22. srpna 2019 • 15:35

Baník černým koněm zatím není. Proč nezvládá zápasy proti favoritům?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři výhry s celky, které v minulém ročníku bojovaly o záchranu, jedna porážka s kolísavými Teplicemi, jedna s ambiciózním Libercem a poslední prohra na půdě favorizované Sparty. Sečteno, podtrženo: Baník zažívá průměrný start do sezony, devět bodů jej řadí přímo do středu tabulky na osmé místo.



Byť má za sebou FORTUNA:LIGA teprve první pětinu, i tenhle malý reprezentativní vzorek dokáže napovědět o jejím dalším pokračování. V případě výkonů a bodového zisku Ostravských to vypadá na potvrzení předsezonní prognózy, tedy že nebudou mít problém dostat se do desítky (viz „povinná“ vítězství nad Karvinou, Opavou a Bohemkou), ale že budou mít komplikace s prodráním se mezi elitu. A zejména s přímou konfrontací. 

Názorným příkladem je poslední zápas Baníku na Spartě, kde prohrál 0:2. Naprosto zaslouženě. Přiznávám, myslel jsem si, že budou Slezané na Letné mnohem vyrovnanějším soupeřem. V mých očích jim totiž tentokrát hrálo do karet hned několik faktorů: psychická pohoda, ustálená sestava, široký kádr a unavený soupeř pod obrovským tlakem.

Nic z toho hosté nedokázali využít. Navzdory tomu, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud