Ondřej Kuchař
12. září 2017 • 22:05

Zmar a nervozita. Hradec místo křovinořezu připomíná zahradní houpačky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni měli Hradečtí po třech kolech na kontě devět vstřelených branek. Letos jsou ve stejné fázi ligy na dvou trefách. Ofenziva zatím ukrutně drhne. Nedaří se vlastně vůbec nic. Celkově herní projev Mountfieldu vypadá, jakoby místo nabroušeného ostří křovinořezu nastoupily na led zahradní houpačky.



Soupeře nekosí. Ti si naopak v zápase proti nim spíše odpočinou. Vždyť v Litvínově se Hradečtí dostali do náznaku tlaku až při hře bez brankáře dvě minuty před koncem. A to je na tým, který se chtěl prezentovat aktivním nátlakovým hokejem, setsakramentsky málo.

Těžko říct, jakou taktiku svým ovečkám naordinoval trenér Václav Sýkora. Po poslední prohře ale vyhlašoval, že chce víc aktivity a tlaku na soupeřovu branku. Nic z toho ale proti Litvínovu neukázali.

Sami hráči Vervy byli hrou soupeře zaskočení. „Čekali jsme, že na nás vletí a oni místo toho stáli na modré a betonovali,“ řekl po vynulování všech útočných es Hradce gólman Michael Petrásek. A měl totální pravdu. Mountfield nepředvedl vůbec nic.

SESTŘIH: HC Verva Litvínov - Mountfield HK 3:0
Video se připravuje ...

V těžkých chvílích by na sebe zodpovědnost měly vzít dobře placené hvězdy, od kterých se to očekává. Takový Jaroslav Bednář byl ale na ledě poprvé vidět, až když v 52. minutě fauloval a Verva následnou přesilovku přetavila ve vítězný gól. Nevystřelil ani jednou a do statistik si zapsal akorát jeden minusový bod. Smutné.

Hradec prohrál včetně zápasů Ligy mistrů pošesté v řadě. Favorit by potřeboval nutně zatejpovat rozklepaná kolena. S dosavadními výkony by neporazili ani tým z krajského přeboru.

Na papírově nadupaném týmu teď leží deka těžká jako pytel cementu. V pátek bude mít dost možná kouč Sýkora nůž na krku. Čtvrtou extraligovou prohru by už zkušený stratég zřejmě neustál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud