Ondřej Kuchař
30. září 2020 • 19:13

Vládní logika: 500 v kině, 0 na sport. Zlikvidujme malé hokejové kluby!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak si to pojďme shrnout… Dětem zakázali tělesnou a hudební výchovu. Opery, operety či muzikály mají smůlu. Utrum! Na dva týdny. V hospodě může u jednoho stolu sedět maximálně šest hlav. Sport může milostivě pokračovat, ale bez fanoušků. No a kina s divadly budou hostit až pět stovek diváků. Zajít taky můžete mezi stovku lidí do akvaparku. To je logika, co? A jako bonus likvidace malých hokejových klubů.



Fotbal vlastně okamžitě nařízení přijal. Poběží dál, akorát bez diváků. Na všech úrovních. Jakože úplně na všech. I Slavoj Houslice může dál čutat zápasy okresního přeboru. Hraje totiž organizovanou soutěž pod hlavičkou svazu. Deset na deset si můžou jít zakopat i chlapi po práci, aby si udělali žízeň a spořádaně si pak sedli ke stolům po šesti na jedno čepované.

Hokej má ale smůlu. Ligy řízené svazem končí nižší krajskou soutěží. Obrovsky rozrostlé podhoubí hokeje v okresech tvoří amatérské hobby ligy, které se hrají v každém alespoň trochu větším městě, kde je zimní stadion.

Ministr Prymula pravil, že se snažil jít cestou, aby neomezoval aktivity, které mají přímý ekonomický dopad. Hobby ligy však zakázal. Zřejmě mu však nedošlo, že tímto krokem může mnohé kluby zlikvidovat.

Proč? Ty menší jsou často absolutně závislé na výdělku z pronájmu stadionů, který jim přináší právě amatéři. Potrápit to může kluby z první ligy, výrazně ranit pak ze druhé. Krajské organizace však může dvoutýdenní výpadek těchto příjmů zruinovat úplně.

Jen si to vezměte. Například v Praze stojí průměrně pronájem ledu zhruba 4 tisíce korun. Pronajmete led hobbíkům na pět hodin denně. Týdně vám to hodí 140 tisíc korun! Krajské kluby jsou rády za sponzory, kteří jim dají na sezonu třeba alespoň pětinu této částky. V už tak těžké době, kdy mají pořádně hluboko do kapsy a musí šetřit, na čem se dá, může být tohle omezení likvidační. Navíc se podle covidové situace nedá počítat, že bude platit jen 14 dní.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud