Ondřej Kuchař
25. ledna 2021 • 16:24

Ufňukaná výměna. Dubois zaujal slabým střídáním, na hru Jets bude mít vliv

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za oceánem se takovému obchodu říká „blockbuster“. Trhák! Výměna, o které se mluví od Nového Mexika po Aljašku. Columbus poslal do Winnipegu trucujícího centra Pierra-Luca Duboise a 3. kolo draftu. Opačným směrem zamířil střelec Patrik Laine a Jack Roslovic. Co bylo na pozadí trejdu a kdo je vítězem?



Sluší se začít Duboisem. Nebývá zvykem, aby si 22letý junák vydupával v NHL odchod jinam. Tady se to stalo. Kanadská trojka draftu 2016 chtěla do lepšího týmu, na větší scénu. Nepohodl se s koučem Johnem Tortorellou.

Poslední představení v barvách Blue Jackets? Nedůstojné. Odehrál necelé čtyři minuty, pak ho trenér posadil. Na sítích se stalo hitem video jeho závěrečného střídání, kdy nezúčastněně bloumal po ledě, aby se pak volným krokem ploužil na střídačku.

Winnipeg v něm však získal elitního centra, který dodá týmu hloubku. Přišel o Laineho, který chtěl Jets rovněž opustit již dlouho. Novinové titulky ale na rozdíl od Duboise v poslední době neplnil. Odchod byl nevyhnutelný, manažeři Winnipegu však čekali na správnou náhradu.

Ta možnost teď přišla. Columbusu přinese finský forvard góly, čistokrevného střelce zoufale potřeboval.

Hlavní otázkou je, jak a jestli najde společnou notu s Tortorellou. Tvrdý kouč vyžadující maximální dřinu a zápal pro hru bude mít těžko pochopení pro Laineho milovanou kratochvíli v podobě hraní videoher. Na první pohled je právě Columbus vítězem trejdu. Osobně si však myslím, že Dubois bude mít na hru týmu Jets mnohem větší vliv než Laine v Blue Jackets. Nadpozemská střela není všechno.

Columbus Blue Jackets Vše o klubu ZDE

Winnipeg Jets Vše o klubu ZDE

Pierre-Luc Dubois během zápasu s Tampou Bay
Pierre-Luc Dubois během zápasu s Tampou Bay

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud