Ondřej Kuchař
16. září 2022 • 15:35

Titul pro Spartu? Proč ano, proč ne: Brutální ofenziva, ale co když...

Autor: Ondřej Kuchař, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední zlato v roce 2007. Od té doby jen dvě prohraná finále. Teď Sparta znovu opakuje svůj cíl, který zůstává stejný jako v posledních letech. „Titul. Všichni víme, že by po tolika letech Spartě velmi slušel,“ hlásí sportovní ředitel Petr Ton. I když to během tří let s novým vedením nevyšlo, ze svých nároků neuhýbá. Meta zůstává stejná. A s kádrem, jaký se v metropoli sešel, ani jiná být nemůže. Co jsou hlavní zbraně Pražanů, a co by je naopak mohlo zastavit?



Proč by Sparta měla získat titul?

1.  Brutální ofenzivní síla

Takhle našlehaný útok nemá v extralize nikdo. Ani Pardubice, ani Třinec. Ofenzivní síla Sparty může soupeře budit ze spaní. Už tak brutálně nabitou vozbu týden před startem ročníku posílil Dominik Simon, i on by měl přinést umění svého fochu, kterým se sedm let živil za oceánem. Může to znít jako klišé, ale i čtvrtá formace Pražanů by leckde byla první či druhá v pořadí. Takovou má reálně útok rudé bašty kvalitu. Jinde by odchod klíčového forvarda, démona poslední sezony a suverénního vítěze kanadského bodování znamenal příval vrásek. Spartu ale dlouho dopředu ohlášený odchod Filipa Chlapíka drásat nemusí. Má kde brát, jak ho nahradit. Snad bude brzy fit klíčový útočník David Tomášek.

2.  Zkušenost z minulé sezony

Klíč k titulovému hattricku Třince, jak o něm mluvili sami hráči? Opojný pocit z vítězství. Když ho zažili jednou, poznali tu slast. A toužili ji okusit znovu. A znovu. Obdobně může

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud