Pavel Bárta
8. října 2022 • 23:55

Hertl jako kluk odvedle. Roli zvládl skvěle, i když byl nakonec zklamaný

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po druhém zápase proti Nashvillu už se Tomáš Hertl v zákulisí O2 Arena neusmíval. Tvářil se naštvaně. San Jose Sharks měli v Praze dopadnout líp a všichni jim to už kvůli němu přáli. Návrat na rodný rybník si však užil se vším všudy. Včetně chvilek opojného štěstí, radosti, dojetí a nakonec i zklamání.



Duely San Jose s Nashvillem přinesly skvělou podívanou po všech stránkách. Kvalitu aktérů a hry nemá cenu rozebírat. NHL je prostě jinde, než jsme zvyklí. Natěšení diváci to odměnili a Hertl je nezklamal, patřil k nejlepším na place a ve druhém střetnutí se přidal i druhý český zástupce Radim Šimek . Dvojutkání NHL nebylo jen o nich, ale hlavně na Hertla coby domácího favorita se upírala největší pozornost.

Stejné ovace jako on sklidil jen Jaromír Jágr , když před druhým zápasem přišel hodit čestné buly. Sám něco takového jako hráč zažít nestihl. Když přijeli na podzim 2008 New York Rangers, zrovna odtud odešel do Omsku hrát KHL. V utkáních proti Tampě Bay nastoupit nemohl, show nejen z českého pohledu poněkud ztratila lesk.

Podobně asi trnuli pořadatelé a promotéři letošní NHL Global Series, když kolem Hertla před play off kroužily jiné kluby, včetně pozdějších šampionů z Colorada. Jenže se rozhodl zůstat v Sharks. Stak se pak hlavní tváří hokejové události podzimu.

Teď už je asi rád, že už to skončilo a může se soustředit na hokej, vyskočit z role největší atrakce a neřešit plno povinností navíc kolem. Ale zhostil se toho skvěle. Je hvězda, vydělává velké peníze. Ale pořád působí jako ten příjemný a ochotný kluk odvedle, co si na nich nehraje a je svolný zastat první poslední.

Dobře udělal i Jaromír Jágr, že na čestné vhazování přišel. Neudělal to před třemi lety, když přijely celky Philadelphie s Chicagem, byť byl pozván. Nezašel ani v jiném čase. Druhý den ho čekal prvoligový zápas s Kladnem. Pak ale zveřejnil na sítích fotky z koncertu své oblíbené německé zpěvačky Sandry . V kruzích NHL si tím pověst moc nevylepšil. Když mu tentokrát aplaudovala zaplněná O2 Arena, kladl ruku na srdce, vypadalo, že mu to taky došlo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud