Pavel Ryšavý
20. března 2023 • 21:40

Body pro hradeckého kouče: šokem probral Wereka a odstavil Smoleňáka

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG PAVLA RYŠAVÉHO | Hradec zastavil černou sérii. Nedělní porážka s Libercem nebyla jen nedělní porážkou s Libercem. Šlo o pátý ztracený zápas v play off v řadě. Čtyři nezdary za sebou před rokem s Mladou Boleslaví, teď vyskočil další malér. Při prvním čtvrtfinále nemáte pocit, že byste něco udělali výrazně zle, jeden blbý odraz od brusle, pak vyloučení a sbohem. Výhra odjela, na hlavu celkem nápor.



Když si vezmete, že většinu výkonu v téhle fázi soutěže dělá psychika? Hradec prostě dobrý výsledek potřeboval, aby se mozky odblokovaly. Možná to takhle nějak i Tomáš Martinec cítil. V noci před zápasem se rozhodl, že udělá šok, aby se něco stalo, změnilo se.

Možností přitom moc na první pohled neměl. Pět obránců je jasných, deset útočníků taky. Teoreticky se nabízelo, že můžete vyměnit Mislava Rosandiče vzadu a vepředu posadíte Ethana Wereka, velký lednový nákup. Jenže dostaví se tím šok? Právě, že ne. Byly by to jen změny.

Takže vyšlápl jiným směrem. Vymyslel svůj recept takhle: Ethan Werek byl v prvním zápase marný. Šokem je, že k sobě dostal dva z nejtalentovanějších hradeckých fofrníků Okuliara s Klímou. Ten vzkaz se dá číst, že buď se Kanaďan ukáže, nebo se zavře voda. Ukázal.

Pokud dáte mimo hru kapitána Radka Smoleňáka? Když si vybavíte, že podobnou věc udělal dva roky zpátky Vladimír Růžička a neustál ji? Taky velký kousek, risk. A vyšel. Teď ho může vrátit v klidu zpátky, když bude chtít.

Pak je tady Kiviaho, jeho absenci nečekal nikdo. Ale zase tím stoprocentně proberete tým, zpozorní. Když pak Machovský pracuje v zápase, jak doufáte, že by mohl? Taky trefa. Martinec prostě zabodoval. I když by při otázkách na dané téma vyslal na tiskovku radši i maséra.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud