Pavel Ryšavý
2. dubna 2024 • 05:00

Svět se zbláznil. Litvínov brání, ale teď potřebuje naskočit na „Motor mód“

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG PAVLA RYŠAVÉHO | Čekáte tvrdý rock, kde to sem tam vrzne a ujede nota. Ale jakmile hlavní hvězdy spustí sólo, odpustíte cokoliv a hltáte s otevřenou pusou. Místo toho sledujete pokus, jak rockeři mění basovou kytaru za harfu a bicí za tympány. Něco je jinak. Litvínov s poněkud divočejším stylem válel v základní části. V Pardubicích to zkusil jinak. Ale prohrává 0:2, takže neuspěl.



Dává logiku, že to v prvním zápase Litvínov zkusil s betonem. Nesedí k němu, v sezoně se dostal mezi extraligovou smetánku díky něčemu jinému. Trenérům z volnějšího přístupu k defenzivním povinnostem někdy asi padaly vlasy. Ovšem fungoval, a taky bavil.

Ale proč nezkusit v semifinále změnu? Pracujete s plánem, že máte brankáře v životní formě, favorit začne být nervózní a vy mu zakroutíte krkem. Něco podobného Karlu Mlejnkovi vyšlo na MS do 20 let, když Česko takhle porazilo na jména mnohem silnější Rusy 2:0. Nebaví vás to. Ale pokud akce vyjde? Nejde říct ani ťuk.

Jenže Pardubice si s touhle taktikou v prvním zápase poradily, neustoupily z dominantního stylu, nerozhodil je gól, kterým prohrávaly i při velkém tlaku 0:1. Prostě pokračovaly a soupeře udolaly na šířku svého kádru, kdy se na vás valí jedna formace za druhou.

Druhé vydání? Už to dle pohledu kouče Mlejnka nebyl záměr, jen se všechno v pasivitu vyvrbilo díky kvalitě Dynama. Ale Litvínov postupně ukázal, že se zvládne vrátit ke kytarám a rocku. Zlepšoval se. Nemá tak široký kádr jako Pardubice, ale dovede se s nimi přetahovat. Jen je to stále málo.

Aby je porazil? Musí v sobě objevit to samé, co našel Motor v sérii proti Třinci. Tam všechno začalo úplně stejně a končilo zápasem číslo sedm. Pro začátek potřebuje Litvínov daleko lepší úvod.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud