Petr Adam
11. srpna 2014 • 00:31

Škodova hvězdná chvíle. Tenhle obránce patří do útoku Slavie

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to prototyp hvězdy, která by na sebe strhávala pozornost sotva vkročí na trávník. Přesto Milan Škoda zažívá stejně jako celá Slavia skvělý začátek nové sezony. Po třech kolech dokonce vládne se čtyřmi góly ligovým střelcům. Ukazuje se, že by ho už nikdo neměl vracet zpátky do obrany, kde strávil nezanedbatelnou část fotbalového života. V útoku je jednoznačně platnější.



Škodův příběh je vlastně stále o tom samém. Kam s ním v sestavě? Jako obránce začínal už v Bohemians 1905, ale už v Ďolíčku přišel první obrat, když se v sestavě posunul před branku soupeře. A zpátky už se do obrany nevracel. Alespoň v dobách, kdy oblékal zelenobílý dres, byl nejnebezpečnějším střelcem Klokanů.

Škoda není hráč, který by udivoval na hřišti technickými parádičkami a hrál si na Neymara. Je mnohem víc spíš dříčem, který se právě s Klokany vypracoval až ze třetí ligy a uchytil se v nejvyšší soutěži, kde si připsal zatím 154 startů. To není vůbec špatná bilance...

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slavia Praha - Liberec 4:1
Video se připravuje ...

Po přestupu do Slavie ale neměl ideální rozjezd. Nikdy se v sezoně nedostal přes porci čtyř vstřelených gólů za ligovou sezonu. Ve Slavii s ním proto začali šachovat a nasazovat ho tu na hrotu, tu jako stopera. Výsledek? Škoda nepřesvědil ani na jednom postu.

Když se o poločase nedělního utkání s Libercem zranil kapitán Martin Latka, napadlo to asi nejednoho fanouška. Na jeho místě v obraně Slavie by mohl v klidu zaskočit Škoda. Kouč Beránek se však k dalším škatulatům se Škodou odmítl uchýlit.

Dobře udělal. Škodovi tím dal jednoznačně najevo, že jeho místo je v útoku a osmadvacetiletý hráč se mu odvděčil dvěma góly v závěru. A rázem zažívá nejzářivější momenty svojí kariéry. A jeho přeřazení je možná zatím také nejpovedenějším tahem Slavie ve slibně rozjeté sezoně.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud