Petr Klíma
Premium
18. ledna 2022 • 11:35

Za odvolaný faul bych hráče vyhodil. Nominace? Bukač mi taky nevolal

Autor: Petr Klíma
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PETRA KLÍMY | Sledoval jsem, co se strhlo v pátečním extraligovém zápase Pardubic s Kladnem. Camara skočil zezadu na Jágra, který se jako třetí přimíchal do rvačky. Kdyby tahal za dres a snažil se ho odtáhnout, ale skočit na hráče zezadu a dát mu kravatu, to do hokeje nepatří. Ať je to kdokoli.



Camara jako Kanaďan určitě tak nebyl vychovaný. Rozhodčím se utkání trochu vymklo z ruky, ale když to vnímáte z obou stran, mají nejtěžší práci na světě. Dvě střídačky, přes čtyřicet lidí. Když mohli chodit lidi, měli proti sobě třeba dalších čtyři pět tisíc diváků. Čtyři proti takové přesile…

Rozhodčí často hokej hráli, skončili jako teenageři. Ale hráči a trenéři jsou víc zvyklí na rychlost zápasu, mají to zažité už z tréninku, kde všechno lítá. Všechno vidí, jak to opravdu je. Sledují hru, nemusí koukat, jestli někdo nešťouchá za zády. Poznají, když někdo klopýtne schválně, nebo má podbroušeno, anebo ho někdo podtrhnul.

Rozhodčí tohle kolikrát nepostřehnou. Mají zlomek vteřiny, musejí se dívat všude kolem. Vím, že v tom zápase byly nějaké problémy, taky že Kladnu jde o hodně, vedli a pak o to přišli. Ale respekt k rozhodčím musí být. Stane se, že zapískají kravinu nebo se přehlédnou. Pak to chtějí napravit a dopustí se další chyby. Všichni pak jdou proti nim.

Problém mám trošičku s fair play.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud