Radek Špryňar
14. října 2019 • 12:01

Měla by hrát stejná sestava jako proti Anglii? ANO! Blíží se finále, Kosovo je silnější

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co je důležitější? Aby byli všichni spokojení, že si zahráli a že mohou po týdnu s reprezentací ve svých klubech oznámit, že neztratili herní praxi? Nebo dnes nasadit proti Severnímu Irsku tu nejsilnější možnou sestavu a pilovat součinnost dvojic, jednotlivých řad, pracovat na zdokonalení taktického plánu, případně zkusit zapojit do hry nové prvky, které mohou soupeře v budoucnosti zaskočit? Samozřejmě že druhá varianta je správná. Zejména s ohledem na vrchol kvalifikace, který národní tým čeká už za měsíc.



Jaroslav Šilhavý by vůbec neměl váhat a postavit totožnou jedenáctku jako proti Anglii. Pokud to samozřejmě zdravotní stav dovolí. Není vůbec prostor slevit z pracovního nasazení. Stále je co zdokonalovat, stále je co šperkovat. Jeden zápas – byť extrémně podařený – nemůže vyvolat pocit uspokojení. Je potřeba mít na paměti, že v listopadu přijede Kosovo.

V září Čechy zmáčklo, navíc v situaci, kdy mu chybělo pět důležitých hráčů sestavy. Do Plzně dorazí silnější tým, ofenzivně velmi solidně nadaný. Znovu bude potřeba mít propracovanou organizaci hry, bezvýhradně se spolehnout na defenzivní čtyřku ve spolupráci s pracující zálohou. Prohloubit si vzájemnou spolupráci, vybudovat si návyky. To nezískáte u videa, ale jen a jen na hřišti.

Svévolně dnes změnit sestavu nedává vůbec žádný smysl.

Měla by hrát stejná sestava jako proti Anglii? Ne! Je ošidné vytvářet komparz

Čechy jsme nepodcenili, hráli dobře. Zaskočil mě náš špatný výkon, nechápal Southgate
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud