Jan Malý
14. října 2019 • 12:09

Měla by hrát stejná sestava jako proti Anglii? NE! Je ošidné vytvářet komparz

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistě, je důležité, aby hráči v národním týmu prohlubovali svou součinnost, pilovali návyky a chování na hřišti. Na druhou stranu prostřídání sestavy (ne drastické) se na dnešní utkání se Severním Irskem může vyplatit. Směrem do blízké i vzdálenější budoucnosti.



Je ošidné sázet na jednu sestavu a ze zbylých hráčů udělat komparz. Kdykoliv se může někdo zranit, ztratit výkonnost, u někoho se může třeba dramaticky proměnit pozice v klubu. Proto si myslím, že je lepší mít v permanenci víc hráčů. Takových, kteří si herní schéma osahají alespoň v přípravném zápase, budou v reprezentaci rozehřátí a schopnější naskočit.

Není na místě sestavu, která slavně porazila Angličany, úplně rozstřelit. Ale několik změn nemusí být na škodu. Nabízí se, aby chytal buď Jiří Pavlenka, nebo Ondřej Kolář, oba jsou ve formě.

Dál? Proč v obraně nevyzkoušet stopera Stefana Simiče? Z Hajduku Split na něj jdou dobré reference, ve čtyřiadvaceti letech má pro reprezentaci pořád velmi slušnou perspektivu. Totéž platí pro stejně starého středního záložníka Lukáše Kalvacha, který se chytil v Plzni. Nadějnou výkonnost vykazuje i krajní záložník Jan Kopic. V útoku by mohl naskočit jeden ze dvou zarputilých válečníků – buď Zdeněk Ondrášek, nebo Michael Krmenčík.

Citlivě protočit sestavu má smysl.

Měla by hrát stejná sestava jako proti Anglii? Ano! Blíží se finále

Nejlepší výsledek v kariéře. Byli jsme skvělí, nehráli jsme zanďoura, těšilo Šilhavého
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud