Radek Špryňar
27. prosince 2019 • 12:25

Schick má větší potenciál než Baroš. Je na cestě mezi NEJ útočníky Evropy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě v minulé sezoně v AS Řím potřeboval Patrik Schick na gólový zásah 438 minut, o sezonu dřív dokonce 492 minut. Na hostování v Lipsku český reprezentant skóruje každých devadesát minut. Má to logiku. Z mnoha důvodů. Dopřejme si ale vysvětlení samotného střelce. „Cítím se tu velmi dobře. Líbí se mi město, mám rád tým a spoluhráče,“ připustil Schick po vítězné brance zápasu do sítě Augsburgu (3:1). „Ale co bude v létě, to opravdu nevím. Není to v mých rukou,“ dodal hráč s větším potenciálem, než míval Milan Baroš. Nicméně se trochu plete.



Patrik  Schick  je v Lipsku na roční zápůjčce. Má samozřejmě pravdu v tom, že finální verdikt vynese vedení klubu. V čem se ale samozřejmě velmi mýlí, je tvrzení, že „to nemá ve svých rukou“. Naopak. Má. Pokud zůstane v extrémně nebezpečném režimu i po zbytek jarní části bundesligové sezony, Lipsko milerádo pošle do Říma zhruba 741 milionů korun a promění hostování v přestup.

Obzvlášť ve chvíli, kdy mu akutně bude hrozit ztráta Timo Wernera, hlavní tváře klubu. O německého čarostřelce stojí věhlasné kluby napříč starým kontinentem. Jestliže v aktuálním zimním okně se budou nabídky odmítat složitě, v létě pak tuplem. Navíc saský klub by zisk z lukrativního prodeje mohl s klidným srdcem investovat do Schicka, čímž by z něj učinil nejdražší nákup své historie.

Že tohle tady už jednou bylo?

Jistě. Před dvěma a půl lety se takto zachoval AS Řím. Po vykoupení ze Sampdorie dostal Schick přízvisko „kluk za miliardu“. Stal se nejnákladnějším aktivem giallorossi. Od mládence se žádaly zázraky na počkání, které z mnoha důvodů nebyl

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud