Richard Šíma
29. prosince 2017 • 22:05

Martin Fillo v Baníku? Je toho dost, co mu může nabídnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přece. Baník do svého kádru přivedl hráče zvučného jména. Martin Fillo takovým bezesporu je. Pomineme-li návraty slavných ostravských odchovanců, lze říct, že hráče takového formátu Baník do svého kádru nepřivedl deset let, tedy od okamžiku, kdy získal ve vrcholné formě se právě nacházejícího Rudolfa Otepku.



Ve fotbale není nic dopředu jasné, tím méně to, že hráč, který ve svém předešlém působišti vykazoval zajímavou výkonnost, naváže stejným způsobem i ve svém novém angažmá. Nicméně Fillo má řadu předpokladů k tomu, aby se mu to povedlo.

Tím prvním je aktuální forma. Fillo je šestým nejproduktivnějším hráčem podzimu, sčítáme-li góly a gólové asistence. Druhým předpokladem je hráčova zkušenost. Má na kontě 229 ligových zápasů, je mu 31 let, má dva mistrovské tituly.

Třetím předpokladem je jeho povaha. Fillo se nepodělá. Takže se dá čekat, že v Baníku předvede, co umí. Schopnost obejít hráče a úspěšně prodriblovat několik desítek metrů, uplatnit se na kraji zálohy stejně kvalitně, jako třeba pod hrotem, prosadit se zakončením v šestnáctce stejně jako zpoza ní, uplatnit se svou méně viditelnou, ale o to účinnější zbraní, tak zvanou třetí asistencí, tedy přihrávkou, kterou vyšle do klíčové finální fáze své spoluhráče.

Je toho dost, co může Fillo Baníku nabídnout. Ví se o něm, že je to trochu svéráz, ale pokud najde společnou řeč s kabinou a jejími dosavadními lídry, zesílí i sebevědomí současného Baníku. Pro nadcházející těžký boj o záchranu další důležitá položka.

V součtu s příchodem Dame Diopa je Fillův přestup do Ostravy značným posílením ofenzivy. Teď jde jen o to, jestli se Baníku stejně kvalitně podaří konečně posílit defenzivu. Tam měl totiž Baník na podzim mnohem palčivější problém.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud