Šárka Strachová
17. ledna 2023 • 19:19

Shiffrinová bývala trochu uzavřenější. Stovka? Bude první a také poslední

Autor: Šárka Strachová, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ŠÁRKY STRACHOVÉ | Celý lyžařský svět teď sleduje výkony Mikaely Shiffrinové, která má na dosah velké rekordy. Ačkoliv se jí loni vůbec nepovedla olympiáda, je úžasné, jak během necelého roku, kdy měla období, kdy se jí vůbec nedařilo, to dokázala otočit. Poslední měsíc zažívá úžasné flow, kdy vyhrává jeden závod za druhým.



Líbí se mi moc, co se týče techniky a svého pojetí a projevu. Je úžasně stabilní. Bylo to vidět ve druhém závodu v Semmeringu i v Záhřebu. Kolikrát když v televizi komentuju závod, říkám: Tady je obtížné místo, tady to závodnicím dělá problémy. A pak jedou ty nejlepší, a na Mikaele je to vidět nejvíc, a ty to přejedou úplně s přehledem, jako kdyby tam vůbec žádný problém nebyl.

Je velmi stabilní, a pokud jí všechno sedne, je skoro neporazitelná. To byla vždycky její silná stránka. Byla vždy velmi stabilní, jak kondičně, tak technicky, co do mentální síly, uměla to propojit a pak dokázala zajíždět takhle úžasné výsledky jako třeba letos, nebo jako v sezonách, kdy měla třeba i 17 vítězství.

Obrovská síla její a podobných top závodníků je ještě v jedné věci. U Mikaley to bylo krásně vidět v Kranjské Goře, kde se jí to první den až tolik nepovedlo. Potom si

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud