Vladimír Růžička
11. října 2021 • 17:30

Cizinci jsou přínos, ale je jich moc. Ze Zlína mě nikdo nekontaktoval

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ VLADIMÍRA RŮŽIČKY | Po delší době se v extralize objevila vlna výborných cizinců. Ve Spartě si vede skvěle Erik Thorell, jeho bratr Gustaf začal v Plzni později, líbí se mi tam další Švéd Blomstrand a Lotyš Dzierkals, který si drží průměr přes bod na zápas. V Litvínově zase Estephan a v obraně Irving. Jsem pro, aby tady takoví hráči byli. Pro extraligu a náš hokej je určitě přínos, když si zahraniční posily takhle vedou. Ale zároveň mě napadá jedna věc: Zdá se mi, že jich v poslední době začíná být docela dost.



Je to pak trošku na úkor našich hráčů. Mnozí z nich soutěž určitě zkvalitní, ale řekněme si na rovinu, že to je pořád stejná písnička, protože mladí hráči nehrají. Kolik kluků do dvaceti let dneska v extralize máme? Nebo dokonce do osmnácti? Moc jich v klubech nevidím. Něco přes dvacet, přitom aspoň pět zápasů jich hrála necelá polovina.

Mladí kluci potřebují čas, nebudou lepší, než ti cizinci. Dozrají třeba za rok nebo dva. Hokejisti ze zahraničí jsou šikovní, hokej umějí, mají kvalitu, taky jsou starší a zkušenější. Hráč musí mít výkonnost, na druhou stranu zahraniční hokejisté pak zabírají místo právě těm mladým. Nemělo by se zapomínat na ty, které vychováváme, abychom jednoho dne nezjistili, že tady sice máme plno cizinců, ale naši hráči nejsou.

Zároveň je to hrozně dvojsečné. Když tam kluby ty mladé dávají a po pár letech vychovají dobrého hráče, většinou se pak sbalí a odejde.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud