Vladimír Vůjtek
30. dubna 2019 • 05:00

Titul je ve správných rukou. Varaďa je odvážný, nebojí se sáhnout do týmu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři hráli play off srdcem. Liberec taky, finálové zápasy byly velice vyrovnané, rozhodovaly individuální chyby, individuální akce. Třinec to ale dokázal dotáhnout do konce, dával góly v posledních minutách, což svědčí o tom, že mužstvo je odolné a psychicky silné. To rozhodlo.



Srdce ukázali především v tom, jak bojovali až do posledních minut. Otáčeli zápasy i série. I když doma s Libercem prohráli v prodloužení, hned další zápas to hodili za hlavu a zase se o vítězství bili. Samozřejmě, pomohla i určitá dávka štěstí, ale štěstí přeje připraveným. A navíc, tempo vydrželi celou dobu.

Měli i hokejovou kvalitu. Tedy kromě prvních dvou semifinálových zápasů s Plzní, které jim vyloženě nevyšly. I to ustáli a pak už to byl zase dobrý Třinec. Kdybych měl vypíchnout někoho z hráčů, tak Draveckého. Hrál velice dobře, play off mu vyšlo a byl jedním z rozhodujících článků Třince. Ten se mi asi líbil nejvíc, ale rozdíly nebyly velké. Vrána hrál dobře, stejně tak Růžička, Marcinko... Nedá se říct, že by někdo vyloženě vyčníval. Líbil se mi třeba i Chmielewski, důležité góly dával Cienciala. Měli to rozložené po všech formacích.

Je třeba říct, že i Vencovi Varaďovi vyšly trenérské momenty. Někoho třeba na chvíli posadil, mančaftu to vyšlo a další zápas ten borec rozhodnul. Bylo vidět, že chemie v mužstvu byla dobrá. Varaďa na mě jako trenér působí odvážně. Nebojí se udělat změny, nebojí se sáhnout do mužstva. Evidentně s hráči i hodně mluví, protože to berou. A jdou za ním. Přijmou i kritiku, což nebývá vždycky zvykem. Z toho se utužuje mužstvo. Působilo to na mě, že tvořili silný, jednolitý celek.

Já v Třinci trénoval dávno (sezona 2000/01), to už je skoro dvacet roků, něco úplně jiného. Zázemí už tehdy bylo solidní, ale teď se to vůbec nedá srovnat. Organizačně a zázemím si titul tento klub titul opravdu zaslouží. Tím nechci říct, že Brno nebo Liberec, tedy kluby, které také mají výborné zázemí, by si zlato nezasloužily. Podle mého je ale letošní titul ve správných rukách.

Vyhrát titul doma je pro vyvolené, básnil Hrubec. Medaili schoval i pro Hamerlíka
Video se připravuje ...

Mistrovská radost Třince! Takhle se slavil druhý titul na ledě i v kabině
Video se připravuje ...

Vrána po divoké sezoně: Odejít ze Sparty nebylo snadné. Jsem ale rád, že mi Třinec dal šanci
Video se připravuje ...

Nechtěl jsem, aby u nás slavil zase někdo jiný, oddechl si Adamský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud