Vladimír Vůjtek
26. května 2021 • 12:30

Tah trenérů narušil český tým. Emoce? Někdo skáče, ale nepředá nic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ VLADIMÍRA VŮJTKA | Našemu týmu jsem věřil a věřím stále, ovšem pocity ze hry mám zatím smíšené a rozpačité. Začalo to brankou v posledních vteřinách s Ruskem, která hodně ovlivnila další zápas. S Běloruskem jsme už pak hráli lépe, ale jenom dvě třetiny. Třetí se nevyvedla. Začali jsme bránit výsledek, přitom jsme byli lepší, mohli se pokusit zvýšit náskok a brát tři body. Doufám, že naše hra už bude mít jen stoupající tendenci.



Rozpačitý jsem z chyb, kterých je hodně. Ale hlavně z herního projevu. Podle mého se narušila celistvost týmu, když hned na úvod nechali trenéři sedět Špačkův útok se Stránským a Lencem.

Ti kluci se zatím nechytili, byť výkony Špačka i Stránského byly poslední zápas daleko lepší. Jenže třeba Lenc, který byl jeden z nejlepších v přípravě, to odskákal. Nechytil se po pauze a celá forma, kterou má celoroční, zatím přichází vniveč.

V tuto chvíli bych se především snažil tým stabilizovat. Možná ublížilo, že trenéři mohli hned na začátku napsat tolik hráčů na soupisku. To většinou nebývalo zvykem, takže rozmýšlení nad sestavou bývalo jednodušší. Je třeba stabilizovat tým, kádr, formace. To je klíčový úkol před zápasem se Švédy. Ti byli pod palbou a porazí Švýcarsko 7:0? Bomba! Přitom Švýcaři hráli do té doby výborně, s námi skvěle. A najednou taková smršť. Švédové se chytili, o to nebezpečnější budou.

Hodně se řeší emoce Filipa Pešána během zápasů na střídačce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud