Ivo Pospíšil
28. července 2019 • 16:45

Hvězdy hlásí sorry! Kdo bude chybět v Dream Teamu? Odmítl i LeBron James

Vstoupit do diskuse
0
  • Hvězdy NBA odmítají reprezentovat. Kdo se z amerických basketbalistů omluvil z mistrovství světa?Hvězdy NBA odmítají reprezentovat. Kdo se z amerických basketbalistů omluvil z mistrovství světa?FOTO: Koláž iSport.cz

    Z ikonického souhvězdí mizí jedna hvězda za druhou. LeBron James, Steph Curry, Kawhi Leonard – jo, to se dalo čekat. Epidemie omluvenek basketbalistů USA ovšem pokračuje a nestopla se ani v minulých dnech. „Nic nového. Poradíme si,“ říká přesto měsíc před startem MS ředitel týmu Jerry Colangelo. Dream Team? Ne! Ale v souboji s Čechy stále superfavorit. Navzdory všem absencím, které u nich bobtnají. 

  • LeBron James (Los Angeles Lakers)

    LeBron James (Los Angeles Lakers) se omluvil z mistrovství kvůli léčbě tříselFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 27,4
    Počet doskoků: 8,5
    Počet asistencí: 8,3

    Superstar číslo 1 a omluvený číslo 1. Své sorry King James a trojnásobný šampion NBA poslal už dlouho dopředu, v dubnu. „Není to pro mě dobré léto,“ řekl a od té doby, co mu s Lakers skončila po neúspěšném boji o play off předčasně sezona, se věnuje léčbě bolavých třísel. Chystá se též na natáčení filmu Space Jam 2, kde bude hlavní hvězdou, stejně jako byl u jedničky Michael Jordan.

  • Kevin Durant (Brooklyn Nets)

    Kevin Durant (Brooklyn Nets, na snímku ještě v dresu Golden State Warriors) se MS nezúčastníFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 26
    Počet doskoků: 6,4
    Počet asistencí: 5,9

    Možná by i jel. V minulosti reprezentovat neodmítal. Jenže vše padlo v pátém utkání finále NBA, do nějž se vrátil po předchozím zranění, ale vydržel jen jedenáct minut, než si utrhl Achillovu šlachu – nyní se termín jeho návratu odhaduje na březen 2020. Pracovat s tím musí nejen Brooklyn Nets, kam přestoupil z Golden State, ale také americký národní tým. Omluven pro zranění je i Klay Thompson.

  • Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers)

    Kawhi Leonard během tiskové konference oznamující jeho příchod do Los Angeles ClippersFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 26,6
    Počet doskoků: 7,3
    Počet asistencí: 3,3

    Hlavní ikona Toronto Raptors, které dotáhl k letošnímu titulu. MVP finále NBA. A jedna z hlavních hvězd přestupového trhu, když pak zamířil do LA Clippers. Ani v případě Kawhiho Leonarda nebylo dlouho jasno, nakonec ale v nominaci na přípravné duely chybí a na MS se s ním nepočítá. Jako s Paulem Georgem, Russellem Westbrookem, DeMarcusem Cousinsem či Kyriem Irvingem.

  • Steph Curry (Golden State Warriors)

    Steph Curry (uprostřed) na mistrovství světa nepřijedeFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 27,3
    Počet doskoků: 5,3
    Počet asistencí: 5,2

    Trojkový kulomet k nezastavení a rovněž jedna z největších star současné NBA. I u něj se to tušilo dlouhé měsíce. Ani Steph Curry nemá letos reprezentaci nastavenou jako ústřední záležitost a jeho omluvenka přistála již v červnu. Na souboj Tomáše Satoranského s Currym tak nedojde. Též chybí i jeho spoluhráč z Golden State, pracovitý podkošový bijec Draymond Green.

  • Anthony Davis (Los Angeles Lakers)

    Anthony Davis po přestupu do Los Angeles LakersFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 25,9
    Počet doskoků: 12
    Počet asistencí: 3,9

    A už se dostáváme k čerstvým omluvenkám. Na posledním MS 2014 pomohl Anthony Davis USA ke zlatu a dlouho figuroval v nominaci i letos. Nakonec ale 14. července odmítl. „Chci se připravit na další sezonu,“ nechal se slyšet dle zdrojů ESPN. Od nové sezony totiž bude bojovat po boku LeBrona Jamese v LA Lakers. A stejně jako James spíše sází do budoucna na OH v Tokiu.

  • James Harden (Houston Rockets)

    James Harden se omluvil z mistrovství světa, na mezinárodní scéně se tak neukážeFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 36,1
    Počet doskoků: 6,6
    Počet asistencí: 7,5

    Populární vousáč a MVP NBA roku 2018 také v předběžné nominaci nechyběl. Jenže i on se zařadil k těm, kteří teprve v minulých dnech odmítli. Rovněž se chce připravovat na další klubovou sezonu. O to víc, že se zatím s Houston Rockets nedostal ani jednou do finále NBA a nově bude mít jako spoluhráče další hvězdu, Russella Westbrooka, který přišel z Oklahomy Thunder.

  • Bradley Beal (Washington Wizards)

    Bradley Beal vyhlíží narození svého druhého potomka, právě proto také odmítl reprezentovat USAFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 25,6
    Počet doskoků: 5,0
    Počet asistencí: 5,5

    Bývalý spoluhráč Tomáše Satoranského je fit a přípravu na sezonu s Washington Wizards by asi i oželel. Přesto ani on nejede. Tady jsou však pro změnu na vině rodinné důvody, neboť „v průběhu MS, na konci srpna, začátku září vyhlíží narození svého druhého potomka,“ prohlásil insider Yahoo Sport Chris Haynes. O dalším rozehrávači Johnu Wallovi marodícím s achilovkou není ani řeč.

  • Damian Lillard (Portland Trail Blazers)

    Damian Lillard (vpravo) patří mezi poslední omluvenéFoto Profimedia.cz

    Sezona NBA 2018/19

    Počet bodů: 25,8
    Počet doskoků: 4,6
    Počet asistencí: 6,9

    Jeden z posledních omluvených. Ale rovněž bolestných. Damian Lillard měl v Portlandu skvělou sezonu, a mohl být jednou z ústředních ikon tohoto amerického výběru. Ale ani on nejede. „Historie nám však ukazuje, že to není nic nového. Jsme rádi, že máme místo nich další talenty a budeme hrát s kartami, které máme,“ prohlásil ředitel týmu Jerry Colangelo. Bude Lillard poslední omluvený?

    Jiní čerstvě omluvené hvězdy: DeMar DeRozan (San Antonio Spurs), C. J. McCollum (Portland Trail Blazers), Eric Gordon (Houston Rockets), Zion Williamson (New Orleans Pelicans), Tobias Harris (Philadelphia 76ers).

  • Aktuální tým USA

    Kyle Lowry oslavuje s fanoušky Larry O'Brien Championship TrophyFoto Profimedia.cz

    Rozehrávači: Kemba Walker (Boston Celtics), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Kyle Lowry (Toronto Raptors),

    Křídla: Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Jayson Tatum (Boston Celtics), Paul Millsap (Denver Nuggets), Harrison Barnes (Sacramento Kings), Kyle Kuzma (LA Lakers), P. J. Tucker (Houston Rockets), Julius Randle (NY Knicks),

    Pivoti: Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Andre Drummond (Detroit Pistons), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Myles Turner (Indiana Pacers).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina K
Články odjinud


Články odjinud