5. prosince 2019 • 07:43

Modré dresy, geniální koš! Satoranský cvičil s Grizzlies a Chicago má výhru

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chicago se v NBA pomalu rozjíždí. Bulls odění do netradičních dresů práškově modré barvy vyhráli podruhé za sebou, po Sacramentu zdolali i Memphis Grizzlies na domácí palubovce United Center 106:99. Tomáš Satoranský pomohl k výhře 13 body, šesti doskoky a osmi asistencemi. Podívejte se na vybraná videa jeho TOP akcí!



Proč světle modrá barva dresů? Bulls se inspirovali vlajkou Chicaga a chtěli tak dát najevo svou sounáležitost s městem. „Modrá barva značí zdejší řeky a Michiganské jezero, hvězdu má město ve znaku také,“ vysvětlilo podobu tzv. City Edition Uniforms vedení Chicago.

Ale pojďme na zápas proti Memphisu. Český reprezentační rozehrávač odehrál přes 33 minut a k výhře Chicaga přispěl také osmi asistencemi, šesti doskoky a třemi získanými míči. Na další dvouciferný bodový výkon Satoranský dosáhl přesto, že neměl střelecký den a z pole trefil jen tři z deseti pokusů. Nedal ani jednu ze dvou trojek.

Nejhezčím jeho košem byl bezesporu nájezd a „no look“ zakončení. Když míč se sirénou propadl obroučkou, hráči Memphisu na sebe jen bezradně koukali a rozhazovali rukama.  

VIDEO: Podívejte se na odvážný nájezd a parádní koš Tomáše Satoranského

Bulls před svými fanoušky ani jednou neprohrávali a v první půli měli k dobru až 22 bodů, po změně stran se ale jejich náskok začal drolit. Čtyři a půl minuty před koncem už vedli jen o bod.

„Hrajeme 12 nebo 15 minut výborně, jenže pak pokaždé přijde pět minut hrůzy,“ řekl trenér Chicaga Jim Boylen. „Učíme se, jak se toho příště vyvarovat, dobré týmy tohle dokážou. Potřebujeme se dostat na vítěznou vlnu,“ dodal.

Po oddechovém čase jeho svěřenci předvedli úsek 12:3, při kterém dal nejlepší chicagský střelec Zach LaVine osm bodů z celkových 25. Znovu si vypracovali dvouciferný náskok a definitivně rozhodli o výhře. V koncovce si z trestných hodů triumf pohlídali, a to i zásluhou Satoranského, který v celém duelu proměnil sedm z devíti šestek.

VIDEO: Podívejte se na nezištnou přihrávku Tomáše Satoranského

„Zase jsme přišli o náskok, ale stejně jako v Sacramentu jsme se z toho dokázali oklepat a ve správnou chvíli opět zabrali,“ řekl křídelník LaVine. Pivot Wendell Carter zaznamenal double double za 16 bodů a 13 doskoků, navíc čtyři soupeřovy střely zablokoval. Lauri Markkanen přidal 15 bodů.

Hosty táhl Jonas Valančiunas se sezonním maximem 32 body, k nimž přidal 13 doskoků. „Dělal jsem, co jsem mohl. Potřebujeme nutně sbírat vítězství, nějak se z té mizérie dostat,“ uvedl litevský pivot. Po 15 bodech přidali Jae Crowder s Jarenem Jacksonem.

Bulls jsou díky vítězství na východě s osmi výhrami a 14 porážkami na desátém místě.

NBA:

Chicago - Memphis 106:99 (za domácí Satoranský 13 bodů, 8 asistencí, 6 doskoků), Atlanta - Brooklyn 118:130, Boston - Miami 112:93, Charlotte - Golden State 106:91, Dallas - Minnesota 121:114, Detroit - Milwaukee 103:127, Oklahoma City - Indiana 100:107, Orlando - Phoenix 128:114, Portland - Sacramento 127:116, Utah - LA Lakers 96:121.

Zach LaVine podpořil výhru Bulls 25 body.
Zach LaVine podpořil výhru Bulls 25 body.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud