4. března 2012 • 10:29

Veselého Washington zastavil volný pád, po šesti prohrách zvítězil

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Basketbalista Jan Veselý pomohl devíti body ukončit sérii porážek Washingtonu v NBA, která trvala šest zápasů. Wizards v sobotu zvítězili na domácí palubovce nad Clevelandem 101:98, stále však jsou druhým nejhorším týmem ligy.



Veselý po několika nepovedených zápasech dal o sobě vědět, během odehraných 22 minut dal devět bodů, pětkrát doskočil míč a povedly se mu dva bloky. Blýskl se i vydařenou smečí při rychlém protiútoku ve druhé čtvrtině.

Z jeho spoluhráčů se sobotní večer nejvíce vydařil Jordanu Crawfordovi, jenž táhl Washington za výhrou 31 body a byl také klíčovou postavou série domácích, po níž ve čtvrté čtvrtině získali desetibodový náskok (96:86).

Cleveland se v závěru ještě nadechl k náporu. Washington se tak mohl radovat až poté, co Anthony Parker v posledních vteřinách minul trojku.

"Hrozně moc jsme konečně chtěli vyhrát, ale čas šel pořád tak pomalu," řekl po nervózním závěru Crawford.

Nové střelecké maximum sezony si zlepšil Kevin Love, který při bodových hodech v Portlandu pomohl k vítězství Minnesoty 122:110 dvaačtyřiceti body. Minnesota svého soka porazila poprvé po téměř pěti letech. A Love se vytáhl proti mužstvu, kterému od dětství fandil a v jehož blízkosti vyrůstal.

"Je to tým z mého rodného města. Vždycky jsem byl jejich fanouškem, ale ze všeho nejvíc jsme chtěli konečně zastavit tu hroznou šňůru šestnácti porážek (ze vzájemných zápasů)," prohlásil král večera Love, který přidal i deset doskoků.

Na čtyřicetibodovou hranici se dostal také Němec Dirk Nowitzki, který rovnými 40 body dovedl mistrovský Dallas k výhře nad Utahem 102:96 a zároveň k ukončení série čtyř porážek.

Zaváhal naopak dosavadní lídr NBA. Oklahomě na palubovce Atlanty nepomohlo ani 35 bodů Kevina Duranta a dalších 25 Russella Westbrooka, Thunder prohráli 90:97. Do čela ligy se tak dostalo Chicago.

Výsledky NBA:
Atlanta - Oklahoma City 97:90, Dallas - Utah 102:96, Memphis - Detroit 100:83, New Orleans - Indiana 84:102, Orlando - Milwaukee 114:98, Portland - Minnesota 110:122, Washington - Cleveland 101:98 (za domácí Veselý 9 bodů, 5 doskoků a 2 bloky).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud