20. března 2012 • 11:01

VIDEO: Skvostná smeč nymburského Wilsona pomohla udržet naději

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli, ale naději na postup do Final Four basketbalisté Nymburka neztratili. Po včerejší domácí porážce s Petrohradem 64:68 jen musí vyhrát za týden v odvetě o pět bodů. Mohlo však být ještě hůř. Český mistr prohrával i o dvanáct bodů. Díky úspěšnému závěru i parádní smeči Lamayna Wilsona se mu však podařilo ztrátu snížit.



Byl by to historický úspěch tuzemského basketbalu: Český tým ve Final Four Eurocupu. Po včerejší první čtvrtfinálové porážce 62:66 se Nymburku tento sen vzdálil, přesto žije.

„Rozdíl čtyř bodů? Ten se dá smáznout hned v úvodní minutě,“ řekl šutér Pavel Pumprla, který se ovšem během zápasu zranil. A jeho absence se projevila.

Osminásobný domácí šampion držel v souboji s ruským bohatýrem dlouho krok, jenže ve třetí čtvrtině mu Petrohrad utekl do trháku.

„Oni jsou prostě takoví, zastaví soupeře na šesti bodech za čtvrtku a dál je nepustí. Když ale hrajete proti takovémuto soupeři, musíte to čekat. My to překonali díky defenzivní hře. Byly to však těžké momenty,“ uznal kouč Ronen Ginzburg.

Smeč Wilsona.
Video se připravuje ...

V závěrečné vypjaté stahované potěšila fanoušky i efektní smeč Lamayna Wilsona. I díky ní nakonec Nymburk prohrál jen o čtyři body. „Věděli jsme, na koho jdeme. Prvních patnáct minut jsme soupeři vnutili naší hru, pak už to ale bylo horší. Petrohrad měl výbornou defenzivu,“ hodnotil Ginzburg.

„Navíc jsme ztratili Pumprlu, který si zranil kotník. Nechtěl jsem riskovat a posílat ho zpátky a jeho absence se na naší hře projevila. Mohli jsme prohrát i o dvacet bodů, naštěstí se nám je v závěru podařilo zastavit,“ doplnil.

Odveta na hřišti Petrohradu čeká na Nymburk za týden 27.3. „Nemáme co ztratit. A když hrajeme s tímto pocitem, daří se nám lépe,“ věří v naději Pumprla a za pravdu mu dává i Ginzburg: „Mám-li být upřímný, vyhrát nebo prohrát o čtyři body je v tuto chvíli naprosto stejné.“

Představení hráčů.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud