23. dubna 2012 • 10:45

VIDEO: Artest zase řádil. Světový Mír zrušil loktem soupeře

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přejmenoval se na Světový Mír, ale bouřlivák s dřívějším jménem Ron Artest se vytasil pořádně ohavným zákrokem. V utkání s Oklahomou uštědřil hodně tvrdou ránu loktem za ucho Jamesi Hardenovi a musel se poroučet ze hry.



Jen chvíli poté, co potřetí v utkání zarazil míč do obroučky po rychlém protiútoku, slavil. Bouchnul se pravou paží do hrudi, levou se pak mocně ohnal po Hardenovi, který k němu natěsno přiběhl.

Vzápětí se po ráně za ucho poroučel na palubovku. Dlouze ležel na zemi, do hry už nezasáhl.

K vypuknutí hrozící potyčky mezi Metta World Peacem, jak se nyní Artest jmenuje, a hráči Oklahomy, nedošlo.

Basketbalista Los Angeles Lakers sice hned naznačoval, že šlo o nechtěný úder, ale poroučel se do šatny poté, co rozhodčí shlédli video jeho zákroku. Nejspíš přijde ještě další trest.

Ron Artest alias Světový Mír zasahuje loktem do hlavy Jamese HardenaFoto ČTK/AP

„Akorát jsem zasmečoval míč do koše přes Duranta a Ibaku. Vřely ve mě emoce, měl jsem velkou radost,“ citovaly ho Los Angeles Times po utkání, které Lakers vyhráli po druhém prodloužení 114:106.

„Je nešťastné, že James dostal nezamýšlenou ránu loktem. Doufám, že je v pořádku. Omlouvám se jemu i jeho týmu.“

Na otázky neodpovídal. Jen na Twitteru dodal: „Pamatuju si, když mě takhle trefil Marc Gasol. Plival jsem krev a během zápasu mě bolela hlava. Díval jsem se na záznam. Oooo, moje oslava smeče byla moc. Ani jsem Jamese neviděl. Panebože, to vypadá zle.“

Účastník nechvalně proslulé potyčky s fanouškem Detroitu, který si připsal i řadu drobnějších provinění nejen na palubovkách, si před časem změnil jméno a snaží se vylepšit svou image.

Dokonce dostal ocenění za charitativní práci. „Jeden zákrok v zápalu bitvy nezmění najednou vnímání jeho osobnosti,“ mínil Kobe Bryant.

James Harden z Oklahomy na zemi po zásahu od World Peace
James Harden z Oklahomy na zemi po zásahu od World Peace

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud