20. listopadu 2013 • 20:01

První výhra! Brněnské basketbalistky v Eurolize zdolaly Orenburg

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalistky IMOSu Brno zdolaly v Evropské lize Naděždu Orenburg 76:67 a připsaly si první vítězství ve skupině B. V prestižní soutěži uspěly v součtu s minulou sezonou po sérii sedmi porážek. Naopak Orenburg i po výměně trenéra zůstal bez vítězství na posledním místě tabulky.



Brňanky spoléhaly hlavně na pozornou obranu a snažily se o rychlý přechod do útoku, pod koš soupeřek se ale dostávaly v úvodu zápasu jen s obtížemi. V koncovce zápolily s přesností. Výjimkou byla Hanušová, která zaznamenala prvních sedm bodů IMOSu.

V úvodu druhé čtvrtiny už získaly Brňanky slibný náskok 26:18. Orenburg pod vedením trenéra Alexandra Jermolinského, který nahradil zkušeného Litevce Algirdise Paulauskase, přitvrdil a zpřesnil obranu a své protivnice zcela vyvedl z konceptu. Hráčky Brna marně hledaly prostor k zakončení a zbrklé střelbě chyběla přesnost. Hráčkám Orenburgu se v průběhu čtyř minut podařilo šňůrou jedenácti bodů skóre otočit.

K dobře hrající Hanušové se postupně přidaly Švédka Keyová a Jurčenková. Ve vyrovnaném bitvě se podařilo domácím hráčkám v závěru třetí čtvrtiny odskočit na rozdíl sedmi bodů. Zbytečnými chybami ale nabídly soupeřkám šanci stav korigovat. V závěru zápasu na sebe vzala odpovědnost Jalčová, která se prosazovala sólovými úniky i střelbou za tři body. Všech 13 bodů dala Jalčová až v poslední čtvrtině.

Nejlepší střelkyní zápasu byla Hanušová s 23 body. Za Orenburg dala 21 bodů bývalá hráčka Brna Bonnerová.

Evropská liga basketbalistek - 3. kolo:
Skupina B:
BK IMOS Brno - Naděžda Orenburg 76:67 (18:14, 35:36, 53:48)
Nejvíce bodů: Hanušová 23, Keyová 18, Jalčová 13, Jurčenková 12 - Bonnerová 21, Anojkinová 10, Žediková 10. Rozhodčí: Vinasi (Rum.), Adamovič (Bosna), Smiljaničová (Srb.). Trestné hody: 23/21 - 15/11. Fauly: 16:21. Trojky: 5:0. Diváci: 850.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud