17. října 2018 • 22:12

Opava nenavázala na úvodní výhru v LM, ve Fribourgu neubránila Tourého

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Opavy v Lize mistrů prohráli na hřišti Fribourgu 79:97 a nenavázali na úvodní překvapivé vítězství nad Nanterre. Ve Švýcarsku doplatili na nepovedenou třetí čtvrtinu a na problémy pod košem, kde dominoval senegalský pivot Babacar Touré, který nasbíral 23 bodů a 16 doskoků, z toho polovinu v útoku.



Před týdnem Slezané doma excelovali a i v prvním venkovním duelu se zdálo, že budou bojovat o vítězství. Švýcarskému soupeři byli vyrovnaným soupeřem i přesto, že se střelecky nedařilo hlavní hvězdě Jakubu Šiřinovi. Zastoupil ho ale Radim Klečka, autor 21 bodů.

Jenže hosté vůbec nezachytili vstup do druhé půle (2:10) a Fribourg třetí čtvrtinu vyhrál o 14 bodů, odskočil až na osmnáctibodový rozdíl, který už byl nad síly opavského týmu.

Hlavním problémem byla síla Fribourgu pod košem, kde hráči švýcarského celku posbírali dvakrát více doskoků než hosté. Zatímco Opavané takto získali jen 24 míčů, Fribourg jen v útoku zaznamenal 22 doskoků a z druhých šancí získal o 17 bodů více než soupeř. Z pod koše dali domácí 56 bodů, Opava jen 28.

"Pod oběma koši nás zatlačili tam, kam potřebovali, a trestali nás po útočných doskocích," konstatoval asistent trenéra Kryštof Vlček na klubovém webu. "Až v momentě, kdy jsme ve čtvrté čtvrtině prohrávali o patnáct bodů, tak jsme začali hrát tvrdě. Pomalu se nám dařilo stahovat náskok soupeře. V momentě, kdy to bylo o sedm, střílel Kuba Šiřina tříbodový pokus, bohužel minul. Soupeř po doskoku nahrál zapomenutému hráči, které efektní smečí pohřbil naše naděje na zvrat," řekl Vlček.

Další zápas sehraje Opava 23. října doma s Benátkami.

Skupina B:
Fribourg - Opava 97:79 (19:17, 43:40, 75:58)
Nejvíce bodů:
Touré 23, Jurkovitz 18, Williamson 17, Timberlake 14 - Klečka 21, Bujnoch 18, Gniadek 14. Fauly: 22:23. Trestné hody: 27/21 - 20/18. Trojky: 4:7. Doskoky: 48:24.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud